Εγκαινιάστηκε η ψυχοπαιδιατρική πτέρυγα του ΓΝ Πάφου

Τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων Πάφου των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. 

Οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Πάφου ξεκίνησαν την λειτουργία τους τον Φεβρουάριο του 2012 κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του τότε Υπουργού Υγείας και του Διευθυντή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. 

Πρόκειται-όπως αναφέρθηκε –για προσφερόμενες υπηρεσίες διεπαγγελματικά στελεχωμένες που καλύπτουν την πόλη και Επαρχία Πάφου  .

Η Άννα Παραδεισιώτη παιδοψυχίατρος που εκπροσώπησε τον Διευθυντή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσης τέλεσης των εγκαινίων είπε,  πως το τμήμα έχει οργανωθεί εδώ και αρκετό καιρό με στόχο την γνωστοποίηση των υπηρεσιών σε επίπεδο της Επαρχίας Πάφου. 

Το συγκεκριμένο τμήμα συνέχισε, εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους μέχρι 17 ετών μαζί με τις οικογένειες τους με διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας.  

Σύμφωνα με την κ.Παραδεισιώτη, η λειτουργία του τμήματος φάνηκε ότι ήταν απαραίτητη, από τον αυξητικό αριθμό των αιτημάτων και την ανταπόκριση του κοινού της Πάφου. Ακολούθως η κ. Παραδεισιώτη εξήρε την συνεργασία των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου  και ευχαρίστησε και τους χορηγούς που συνέβαλαν στον εξοπλισμό του χώρου.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Ιωάννης Καλακούτας που ανέγνωσε η κ.Παραδεισιώτη  ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι προσφερόμενες υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι παιδοψυχιατρικές, ψυχολογικές, εργοθεραπευτικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους , με συναισθηματικές δυσκολίες, δυσκολίες συμπεριφοράς, διάχυτες διαταραχές της ανάπτυξης ,ψυχικές διαταραχές διατροφής, απόπειρες αυτοκτονίας, σωματικές ψυχολογικές και σεξουαλικές κακοποιήσεις. Επιπρόσθετα παροχή συμβουλευτικής και υποστηρικτής θεραπείας, πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας και ευαισθητοποίηση της οικογένειας ως προς τις εκάστοτε αναπτυξιακές ανάγκες του νέου έφηβου. 

Σε χαιρετισμό του εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής της Διαθήκης του μακαριστού Χριστόδουλου Πετρίδη ο Σαββάκης Γεωργίου ανέφερε πως τα καλά λόγια δικαιωματικά ανήκουν στο μακαριστό Χριστόδουλο Πετρίδη ο οποίος με την διαθήκη του φρόντισε και μετά θάνατο να βοηθούνται οι πάσχοντές συνάνθρωποι μας στην Επαρχία Πάφου μεταξύ των οποίων και παιδιά με ειδικές ικανότητες. 

Ο κ. Γεωργίου είπε πως το κληροδότημα του Χριστόδουλου Πετρίδη έγινε κατορθωτό  να βοηθηθούν και να βοηθιούνται αρκετοί πάσχοντες συμπολίτες μας και διάφοροι Σύνδεσμοι ,όπως, Καρκινοπαθών, Καρδιοπαθών, και παιδιών με ειδικές ικανότητες. 

Με την ευκαιρία ο κ.Γεωργίου αναφέρθηκε και σε μερικά έργα που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια η Διαχειριστική Επιτροπή, όπως και στην ανταπόκριση της για τον εξοπλισμό και ανακαίνιση ειδικής πτέρυγας στο ΓΝ Πάφου για παιδιά Ψυχικής Υγείας πλήρως εξοπλισμένη.   Την αναβάθμιση και εξοπλισμό για τις αίθουσες διδασκαλίας των παιδιών με ειδικές ικανότητες ειδικής εκπαίδευσης και Λογοθεραπείας για το ΙΓ Δημοτικό Σχολείο Πάφου και στο Περιφερειακό Δημοτικό σχολείο Κονιών. 

Βοηθήματα –όπως είπε- και αγορά διαφόρων βοηθητικών μηχανημάτων  για ανάγκες παιδιών με ειδικές ικανότητες, βοηθήματα σε πάσχοντες καρκινοπαθείς της Επαρχίας μας, αγορά Λεωφορείου για μεταφορά καρκινοπαθών ασθενών στη Λευκωσία , αγορά αυτοκινήτων, για κατ’ οίκον φροντίδα από Νοσηλεύτριες ,με αγορά ιατρικού εξοπλισμού ενοίκια για την στέγαση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Πάφου και ΕUROPA DONNA. 

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως τα εγκαίνια της ψυχοπαιδιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου, αποτέλεσε όνειρο το οποίο ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια .

Πρόσθεσε τέλος πως αυτό χρειαζόταν στην Επαρχία και  πλέον έχει γίνει πραγματικότητα.  

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος