Ανοίγουν το κεφάλαιο δημοτικές εκλογές τα κόμματα

 Το κεφάλαιο δημοτικές εκλογές αγγίζουν σιγά-σιγά τα κόμματα, ανοίγοντας τον κύκλο των εσωκομματικών διεργασιών τους και αρχίζοντας να προβαίνουν σε ασκήσεις επί χάρτου για τη στρατηγική που θ’ ακολουθήσουν. Μάλιστα, παρόλο που από τις δημοτικές εκλογές μας χωρίζουν έξι ολόκληροι μήνες, πολλά είναι τα ονόματα που ήδη δίνουν και παίρνουν για τις διάφορες δημαρχούμενες περιοχές, με το σκηνικό ωστόσο να παραμένει εξαιρετικά ρευστό ως προς το ποιοι θα υποστηριχθούν και από ποιους.     
Στον ΔΗΣΥ, βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τον πονοκέφαλο που ακούει στο όνομα τεράστιο ενδιαφέρον στελεχών του κόμματος να είναι υποψήφιοι και να ζητούν τη στήριξη της παράταξης. Την περασμένη βδομάδα, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου προήδρευσε σύσκεψης με τους εκλελεγμένους από τον ΔΗΣΥ δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ενώ μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί(σ.σ. περιλαμβανομένων και πιθανών συνεργασιών), έγινε σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου. Κατά τη συζήτηση στο Πολιτικό Γραφείο ακούστηκαν διάφορες απόψεις, χωρίς να λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις. Η συζήτηση επί του κεφαλαίου δημοτικές εκλογές πρόκειται να συνεχιστεί και κατά την ολοήμερη συνεδρία του Π.Γ., που θα συνέλθει το ερχόμενο Σάββατο στη Λεμεσό, χωρίς όμως και πάλι να αναμένονται οριστικές αποφάσεις. Το σίγουρο είναι πως στην Πινδάρου σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναλάβουν λάθη που διέπραξαν κατά τις βουλευτικές εκλογές και που είχαν ως αποτέλεσμα να δουν τη δύναμη του κόμματος να μειώνεται ανέλπιστα…
Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές αναμένεται να εισέλθει στα βαθιά έπειτα από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, οπόταν και στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης θα ολοκληρώσουν την ενδοσκόπηση για το αποτυχημένο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.  
 
Ο ενδιάμεσος χώρος
Σε ρυθμούς δημοτικών εκλογών κινείται και το ΔΗΚΟ, όπου την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε οργανωτικού χαρακτήρα σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του με τους προέδρους των Επαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. Πρόθεση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ενόψει δημοτικών εκλογών, είναι η πραγματοποίηση επαρχιακών συσκέψεων με τα μέλη του κόμματος που συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(σ.σ. δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτικών συμβουλίων κ.τ.λ.), προκειμένου να ανταλλαχθούν απόψεις και να αποτελέσουν ενεργό κομμάτι της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων. Ανάλογες διαδικασίες τρέχουν ή ετοιμάζονται να τρέξουν και στα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, με ανοικτή πάντοτε την προοπτική μεταξύ τους συνεργασίας(ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών), σε όσο το δυνατό περισσότερους Δήμους.  Η προοπτική αυτή θα συζητηθεί κατά την αναμενόμενη προς πραγματοποίηση τις επόμενες μέρες συνάντηση των ηγετών των τεσσάρων κομμάτων. Εξάλλου, με βλέμμα στραμμένο στις δημοτικές εκλογές βρίσκεται και το Κίνημα Αλληλεγγύη, το οποίο προτίθεται να διεκδικήσει αυτόνομα τις θέσεις στα δημοτικά συμβούλια, ενώ σε ό,τι αφορά τις δημαρχίες είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις και όχι κατ’ ανάγκη μονοδιάστατα.
 
 

Δειτε Επισης

Μ. Νάβα: Ευκαιρία για συμμετοχή των τ/κ στις διαδικασίες ΕΕ οι ευρωεκλογές
Τούρκος υπ. Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε έρευνες σε όλη τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Αυστραλία ο Τατάρ
AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Οι υποψήφιοι κοινοτάρχες που στηρίζει η ΔΗΠΑ σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Λετυμπιώτης: Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται
Επιστολή ομάδας Βρετανών πολιτικών προς τον Κάμερον-Ζητούν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»