Καταγγέλλει Προεδρικό για διαρροή της επιστολής για το Εθνικό ο Σιζόπουλος

  Για επιλεκτική διαρροή της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τους όρους λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, καταγγέλλει τον Νίκο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
Όπως υποστηρίζει σε σχετική δήλωσή του, από το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται ότι υπήρξε επιλεκτική διαρροή  σε ΜΜΕ πριν από την παραλαβή της επιστολής από τους παραλήπτες της(σ.σ. τις ηγεσίες των κομμάτων). «Είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του να ζητούν την συνυπογραφή απόφασης για τους όρους λειτουργίας του Σώματος και για τη μη διαρροή άκρως απορρήτων στοιχείων που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο και να επιβεβαιώνεται δυστυχώς στην πράξη ότι είναι οι πρώτοι που προβαίνουν σε διαρροές», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου:
«Έχω προ ολίγου παραλάβει την επιστολή του Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορά τη λειτουργία του Εθνικού Συμβούλιο με την ένδειξη ‘’άκρως απόρρητο’’. Από το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται ότι όντως υπήρξε επιλεκτική διαρροή  σε ΜΜΕ πριν την παραλαβή της επιστολής από τους παραλήπτες της. Είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του να ζητούν την συνυπογραφή απόφασης για τους όρους λειτουργίας του Σώματος και για τη μη διαρροή άκρως απορρήτων στοιχείων που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο και να επιβεβαιώνεται δυστυχώς στην πράξη ότι είναι οι πρώτοι που προβαίνουν σε διαρροές. Για το περιεχόμενο της επιστολής, η ΕΔΕΚ επιφυλάσσεται να απαντήσει λεπτομερώς εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σχετική επιστολή του».
 
«Προσχηματικές προϋποθέσεις»
Εξάλλου, σε δική του ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών υποστηρίζει πως πήρε λάθος δρόμο από την αρχή η διαδικασία της επαναλειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου. «Αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και εκεί να καταθέσει τις προτάσεις του και να τις συζητήσει με την πολιτική ηγεσία, θέτει προϋποθέσεις και εκβιαστικά διλήμματα. Οι προϋποθέσεις που θέτει είναι προσχηματικές, όπως η μείωση των εκπροσώπων των κομμάτων και ο περιορισμός της ατζέντας των συνεδριών του Σώματος, η οποία θα περιορίζεται σε συγκεκριμένα θέματα και όχι σε εφ' όλης της ύλης συζήτηση του κυπριακού προκειμένου-τάχα-το Εθνικό Συμβούλιο να καταστεί πιο παραγωγικό. Προφανώς ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικό το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά να παραμείνει στη σημερινή του ανενεργή κατάσταση. Αυτό που ήδη ξεκίνησε επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας.  Να τροφοδοτήσει ακόμα ένα κύκλο διαρροών και αντιπαραθέσεων επί διαδικαστικών θεμάτων. Και η ουσία και πάλι να μείνει στο περιθώριο».
 
 

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος