Καταγγέλλει Προεδρικό για διαρροή της επιστολής για το Εθνικό ο Σιζόπουλος

  Για επιλεκτική διαρροή της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τους όρους λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, καταγγέλλει τον Νίκο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
Όπως υποστηρίζει σε σχετική δήλωσή του, από το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται ότι υπήρξε επιλεκτική διαρροή  σε ΜΜΕ πριν από την παραλαβή της επιστολής από τους παραλήπτες της(σ.σ. τις ηγεσίες των κομμάτων). «Είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του να ζητούν την συνυπογραφή απόφασης για τους όρους λειτουργίας του Σώματος και για τη μη διαρροή άκρως απορρήτων στοιχείων που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο και να επιβεβαιώνεται δυστυχώς στην πράξη ότι είναι οι πρώτοι που προβαίνουν σε διαρροές», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου:
«Έχω προ ολίγου παραλάβει την επιστολή του Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορά τη λειτουργία του Εθνικού Συμβούλιο με την ένδειξη ‘’άκρως απόρρητο’’. Από το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται ότι όντως υπήρξε επιλεκτική διαρροή  σε ΜΜΕ πριν την παραλαβή της επιστολής από τους παραλήπτες της. Είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του να ζητούν την συνυπογραφή απόφασης για τους όρους λειτουργίας του Σώματος και για τη μη διαρροή άκρως απορρήτων στοιχείων που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο και να επιβεβαιώνεται δυστυχώς στην πράξη ότι είναι οι πρώτοι που προβαίνουν σε διαρροές. Για το περιεχόμενο της επιστολής, η ΕΔΕΚ επιφυλάσσεται να απαντήσει λεπτομερώς εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σχετική επιστολή του».
 
«Προσχηματικές προϋποθέσεις»
Εξάλλου, σε δική του ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών υποστηρίζει πως πήρε λάθος δρόμο από την αρχή η διαδικασία της επαναλειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου. «Αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και εκεί να καταθέσει τις προτάσεις του και να τις συζητήσει με την πολιτική ηγεσία, θέτει προϋποθέσεις και εκβιαστικά διλήμματα. Οι προϋποθέσεις που θέτει είναι προσχηματικές, όπως η μείωση των εκπροσώπων των κομμάτων και ο περιορισμός της ατζέντας των συνεδριών του Σώματος, η οποία θα περιορίζεται σε συγκεκριμένα θέματα και όχι σε εφ' όλης της ύλης συζήτηση του κυπριακού προκειμένου-τάχα-το Εθνικό Συμβούλιο να καταστεί πιο παραγωγικό. Προφανώς ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικό το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά να παραμείνει στη σημερινή του ανενεργή κατάσταση. Αυτό που ήδη ξεκίνησε επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας.  Να τροφοδοτήσει ακόμα ένα κύκλο διαρροών και αντιπαραθέσεων επί διαδικαστικών θεμάτων. Και η ουσία και πάλι να μείνει στο περιθώριο».
 
 

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις Ευρωεκλογές
AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Politicο: Οι ακροδεξιοί θα είναι περισσότεροι στην Ευρωβουλή, αλλά το ΕΛΚ θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Οι υποψήφιοι κοινοτάρχες που στηρίζει η ΔΗΠΑ σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974