Βολές ΑΚΕΛ κατά Ιωνά: «Θα έπρεπε εδώ και καιρό να παραιτηθεί»

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου, ενώ θα έπρεπε εδώ και καιρό να παραιτηθεί, για διαφορά σοβαρά γεγονότα, που αφορούν στον τομέα ευθύνης του, “προκαλεί κιόλας με δημόσιες δηλώσεις του”, είπε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος αναφερόταν στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ότι οι προηγούμενοι “το μόνο που έκαναν ήταν διαπιστώσεις και δεν έπαιρναν μέτρα”.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Στεφάνου είπε: “Και ποιος μιλά; Ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, κάθε τρεις και λίγο ζητούσε παραιτήσεις, αλλά τώρα όποτε συμβεί κάτι στον τομέα ευθύνης του, εξαφανίζεται”.

“Και θα πρέπει”, πρόσθεσε, “να πούμε ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό και της κυβέρνησης στην οποία είναι Υπουργός. Αυτής της κυβέρνησης δεν ιδρώνει το αυτί της για τίποτε. Κάηκαν τα δάση μας και με τη μεγαλύτερη ευκολία έριξαν τις ευθύνες στους υπηρεσιακούς. Και όταν αυτό υπογραμμίστηκε, έλεγαν ότι οι δημοσιογράφοι δεν έγραψαν την πραγματικότητα”.

Επίσης, είπε πως “όταν έγινε φονικό στο μέσο της Αγίας Νάπας, ο αρμόδιος Υπουργός εξαφανίστηκε”, για να προσθέσει ακόμα ότι “πρόσφατα αθωώθηκαν οι δράστες για τα επεισόδια σε βάρος του κ. Ταλάτ στη Λεμεσό το 2014, στα οποία επεισόδια σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η αστυνομία είχε ευθύνη γιατί συνέβηκαν και ο αρμόδιος Υπουργός δεν βγήκε να πει μια λέξη”.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως “το δείγμα γραφής της κυβέρνησης μέχρι τώρα είναι απτό και ξεκάθαρο”, σημειώνοντας ότι “δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα”.

Είπε πως “το μόνο που κάνει είναι να μετακυλύει τις ευθύνες σε άλλους”, συμπληρώνοντας πως “και αυτό το γεγονός μας λέει ότι δυστυχώς ούτε και τώρα η κυβέρνηση προφανώς δεν θα κάνει τίποτα για τα σάπια μήλα, για τα οποία μίλησε και ο Υπουργός, που υπάρχουν στην Αστυνομία”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους οι Υπουργοί της να δείξουν εκείνη την ευαισθησία, που έλεγαν ότι είχαν, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση”.
 

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις Ευρωεκλογές
AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Politicο: Οι ακροδεξιοί θα είναι περισσότεροι στην Ευρωβουλή, αλλά το ΕΛΚ θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Οι υποψήφιοι κοινοτάρχες που στηρίζει η ΔΗΠΑ σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974