Βολές συντεχνιών κατά ΟΕΒ για την απεργία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

 Οι συντεχνίες ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν έκπληξη για ανακοίνωση της ΟΕΒ αναφορικά με τα απεργιακά μέτρα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως σημειώνουν, η απεργία δεν έγινε για διεκδίκηση μισθολογικών αυξήσεων / αιτημάτων, αλλά για τη μονομερή παραβίαση όρων της συλλογικής σύμβασης. 

"Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ομάδα καλά αμειβομένων, σε μια προσπάθεια να κερδηθούν οι εντυπώσεις, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλόμισθο προσωπικό. Σκόπιμα αποφεύγεται στην ανακοίνωση η αναφορά ότι η Σύμβαση έχει εδώ και δύο χρόνια λήξει, χωρίς να ανανεωθεί, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, λόγω της αρνητικής στάσης των μελών της ΟΕΒ", αναφέρουν οι τρεις συντεχνίες.
 
"Κατανοούμε πλήρως ότι η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για την κυπριακή οικονομία και είναι για το λόγο αυτό που ενώ το Υπουργείο Εργασίας έχει κηρύξει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, από το Δεκέμβριο του 2015, είχαμε δώσει χρόνο στο Υπουργείο να συνεχίσει τις προσπάθειες του μέχρι σήμερα", προσθέτουν.
 
Η ΣΕΚ, η ΠΕΟ και η ΔΕΟΚ σημειώνουν πως η διαφορά θα επιλυθεί εάν οι εταιρείες σεβαστούν τις συλλογικές συμβάσεις και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.  Δεν είναι αυτοσκοπός των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους εκπροσωπούν, τα απεργιακά μέτρα, αλλά η στάση των εταιρειών δεν μας έχει αφήσει άλλη επιλογή, προσθέτουν.
 
Τέλος απολογούνται προς το επιβατικό κοινό για την τυχόν ταλαιπωρία και ζητούν την κατανόηση του, στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Αεροδρόμια, για προστασία των συλλογικών συμβάσεων.
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος