Γιόρτασαν τα 40χρονα του ΔΗΣΥ Αβέρωφ - ΠτΔ

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτών και πολλών στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  στο Πάρκο Ακρόπολης η εκδήλωση του ΔΗΣΥ για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του.
 
Ως κορυφαία στιγμή στην πορεία του ΔΗΣΥ καταγράφει ο Πρόεδρός του Αβέρωφ Νεοφύτου τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματος για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Κύπρου. “Πρώτοι εμείς προτείναμε και προβάλαμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση ως προορισμό της Κύπρου και με τη διορατική και συνετή πολιτική του Προέδρου Κληρίδη εξασφαλίσαμε από το 2002 την ιστορική απόφαση για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε, μπορεί και αξιοποιεί σε μεγαλύτερη κλίμακα τις ευρωπαϊκές πολιτικές του και αγωνίζεται διαρκώς για το μέλλον της Κύπρου μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη.

“Τώρα που ολοκληρώνεται το επίπονο έργο της διάσωσης, μετά την τραγωδία της οικονομικής καταστροφής που προηγήθηκε, ο Δημοκρατικός Συναγερμός νοιώθει την ευθύνη για αξιοποίηση στο έπακρο των προσπαθειών και των θυσιών των πολιτών. Στόχος είναι, με τις σωστές πολιτικές, οι πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους και την Κύπρο να γίνει ξανά ένας τόπος που είναι καλά να ζεις, να εργάζεσαι, να δημιουργείς”.

 


Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, απευθυνόμενος εκτός κειμένου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι ολόκληρος ο ΔΗΣΥ και η συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας "στέκονται στο πλευρό σου για να σου δίνουν δύναμη να πραγματώσεις το μεγαλύτερο όραμά μας, να ζήσουμε επιτέλους σε μια επανενωμένη πατρίδα, χωρίς κατοχή και τουρκικά στρατεύματα". Είναι προσηλωμένοι, ανέφερε σε άλλο σημείο, στις Κληριδικές αρχές και ευχήθηκε από καρδιάς όπως η χρονιά των 40χρονων του ΔΗΣΥ να συμπέσει με την πραγματική απελευθέρωση της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε αρχικά στον ιδρυτή του κόμματος “που σήκωσε στα πόδια της τη γονατισμένη πατρίδα, ίδρυσε τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, το Δημοκρατικό Συναγερμό”. Με την ίδρυση του ΔΗΣΥ, είπε, άνοιξε μια νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου και ο Γλαύκος Κληρίδης δεν δημιούργησε απλώς ένα κόμμα, μετασχημάτισε μια ολόκληρη παράταξη.

 ΠτΔ: Ο ΔΗΣΥ παραμένει δικαιωμένος
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της εκδήλωσης  είπε  ότι νιώθει περήφανος γιατί ο ΔΗΣΥ, 40 χρόνια μετά, παραμένει δικαιωμένος σε θέσεις, προσθέτοντας ότι δημιούργησε συνθήκες συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, εργάζεται με σύνεση και σωφροσύνη μακριά από λαϊκισμούς, εκφράζοντας χαρά γιατί και ο νέος ηγέτης του ΔΗΣΥ, “ακολουθώντας την παράδοση του Γλαύκου Κληρίδη, των όποιων υπηρέτησαν από το ανώτατο αξίωμα, ακολουθεί μια πορεία που είναι πορεία συνέπειας στις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν τον καταστατικό μας χάρτη, την ιδρυτική μας διακήρυξη, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες”.
 
Κατά την 40χρονη πορεία μας είχαμε γευτεί χαρές αλλά και λύπες, είπε, σημειώνοντας ότι “αυτή είναι η πολιτική ζωή. Η ουσία παραμένει μια, ποτέ δεν αποστατήσαμε από τις αρχές και αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Ποτέ δεν παρασπονδήσαμε, ποτέ δεν ήμασταν η πρόκληση του όποιου κακού σε αυτόν τον τόπο. Αντίθετα συνεισφέραμε, μέσα από τη συμφιλίωση, να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες δημοκρατίας”.

Ευχήθηκε τέλος σε όλους ό,τι καλύτερο και ιδιαίτερα στο ΔΗΣΥ, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, “αλλά εμείς γιορτάζουμε σήμερα, πολλές δεκαετίες παραγωγικής, δημιουργικής δουλειάς μέχρι να νιώσουμε την πατρίδα μας ελεύθερη αλλά και απόλυτα ευημερούσα”.
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ρητή δέσμευση ΥΠΕΣ για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τη Λευκωσία
Η ενημέρωση για την παρουσία υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και τον ορισμό αντιπροσώπων
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κόμπος
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό
Οι Ευρωεκλογές ως σταθμός για τις Βουλευτικές και τα απώτερα στοιχήματα των κομμάτων
Χρίστος Τσίγκης στον REPORTER: Έχουμε το πρόγραμμα και τις ικανότητες να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά
Δεν μετέβη στο Βαρώσι ο Γιλμάζ-Αποχώρησε από τα κατεχόμενα