ΠτΔ: Χρειάζεται ενότητα και συστράτευση στο κυπριακό

Έκκληση να δώσουμε όλοι τα χέρια, να αφήσουμε τους εγωισμούς, τους τακτικισμούς, τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τους εντυπωσιασμούς μέσα από εύκολα συνθήματα, αυτή την κρίσιμη ώρα “που διεξάγεται ένας διάλογος επιτέλους να επανενώσουμε την πατρίδα μας”, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40χρονα του ΔΗΣΥ, που έγινε απόψε στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

“Χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται σωστή εκτίμηση όλων των δεδομένων. Και αυτό δεν σημαίνει ότι το να εκτιμάς σωστά κάποιες πραγματικότητες θα πρέπει και να υποκύψεις σε οποιεσδήποτε αξιώσεις δεν συνάδουν με αυτό που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τους Ελληνοκύπριους. Σεβόμαστε τους Τουρκοκύπριους και θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνον την ειρηνική παραμονή τους και επιβίωσή τους, όπως και των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την προκοπή τους”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αυτό, όμως, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι, είπε, είναι πως, μέσα από τις προσπάθειες λύσης, να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων που πρέπει, χωρίς να επηρεάζονται τα δικαιώματα τους, να ικανοποιηθούν. Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε μια πατρίδα με προοπτική και αυτός ήταν, υπήρξε και θα είναι ο στόχος του ΔΗΣΥ, σημείωσε. Η επιτυχία μιας συμφωνίας, όπως είπε, που θα διασφαλίζει το μέλλον και του κυπριακού Ελληνισμού και των Τουρκοκυπρίων, στη γη που ιστορικά ταχθήκαμε να ζούμε, να βιώνουμε και να έχουμε προοπτική, όχι για μας αλλά τουλάχιστον για τις μέλλουσες γενιές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μ. Νάβα: Ευκαιρία για συμμετοχή των τ/κ στις διαδικασίες ΕΕ οι ευρωεκλογές
Τούρκος υπ. Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε έρευνες σε όλη τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Αυστραλία ο Τατάρ
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις Ευρωεκλογές
AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Λετυμπιώτης: Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται
Επιστολή ομάδας Βρετανών πολιτικών προς τον Κάμερον-Ζητούν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»