ΠτΔ: Χρειάζεται ενότητα και συστράτευση στο κυπριακό

Έκκληση να δώσουμε όλοι τα χέρια, να αφήσουμε τους εγωισμούς, τους τακτικισμούς, τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τους εντυπωσιασμούς μέσα από εύκολα συνθήματα, αυτή την κρίσιμη ώρα “που διεξάγεται ένας διάλογος επιτέλους να επανενώσουμε την πατρίδα μας”, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40χρονα του ΔΗΣΥ, που έγινε απόψε στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

“Χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται σωστή εκτίμηση όλων των δεδομένων. Και αυτό δεν σημαίνει ότι το να εκτιμάς σωστά κάποιες πραγματικότητες θα πρέπει και να υποκύψεις σε οποιεσδήποτε αξιώσεις δεν συνάδουν με αυτό που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τους Ελληνοκύπριους. Σεβόμαστε τους Τουρκοκύπριους και θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνον την ειρηνική παραμονή τους και επιβίωσή τους, όπως και των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την προκοπή τους”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αυτό, όμως, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι, είπε, είναι πως, μέσα από τις προσπάθειες λύσης, να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων που πρέπει, χωρίς να επηρεάζονται τα δικαιώματα τους, να ικανοποιηθούν. Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε μια πατρίδα με προοπτική και αυτός ήταν, υπήρξε και θα είναι ο στόχος του ΔΗΣΥ, σημείωσε. Η επιτυχία μιας συμφωνίας, όπως είπε, που θα διασφαλίζει το μέλλον και του κυπριακού Ελληνισμού και των Τουρκοκυπρίων, στη γη που ιστορικά ταχθήκαμε να ζούμε, να βιώνουμε και να έχουμε προοπτική, όχι για μας αλλά τουλάχιστον για τις μέλλουσες γενιές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα