ΠτΔ: Χρειάζεται ενότητα και συστράτευση στο κυπριακό

Έκκληση να δώσουμε όλοι τα χέρια, να αφήσουμε τους εγωισμούς, τους τακτικισμούς, τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τους εντυπωσιασμούς μέσα από εύκολα συνθήματα, αυτή την κρίσιμη ώρα “που διεξάγεται ένας διάλογος επιτέλους να επανενώσουμε την πατρίδα μας”, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40χρονα του ΔΗΣΥ, που έγινε απόψε στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

“Χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται σωστή εκτίμηση όλων των δεδομένων. Και αυτό δεν σημαίνει ότι το να εκτιμάς σωστά κάποιες πραγματικότητες θα πρέπει και να υποκύψεις σε οποιεσδήποτε αξιώσεις δεν συνάδουν με αυτό που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τους Ελληνοκύπριους. Σεβόμαστε τους Τουρκοκύπριους και θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνον την ειρηνική παραμονή τους και επιβίωσή τους, όπως και των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την προκοπή τους”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αυτό, όμως, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι, είπε, είναι πως, μέσα από τις προσπάθειες λύσης, να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων που πρέπει, χωρίς να επηρεάζονται τα δικαιώματα τους, να ικανοποιηθούν. Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε μια πατρίδα με προοπτική και αυτός ήταν, υπήρξε και θα είναι ο στόχος του ΔΗΣΥ, σημείωσε. Η επιτυχία μιας συμφωνίας, όπως είπε, που θα διασφαλίζει το μέλλον και του κυπριακού Ελληνισμού και των Τουρκοκυπρίων, στη γη που ιστορικά ταχθήκαμε να ζούμε, να βιώνουμε και να έχουμε προοπτική, όχι για μας αλλά τουλάχιστον για τις μέλλουσες γενιές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

«Αν δεν ήμουν εδώ, το σπίτι μου θα ήταν καμένο»–Μαρτυρίες από το πύρινο μέτωπο της Χίου
H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε εμπορικό κέντρο στη Ντόχα την ώρα του αντιαεροπορικού συναγερμού
Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο-Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την καταστροφή
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;
Πούτιν: Η κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μεγάλο κίνδυνο