«Πλωτό εργοστάσιο» αγκυροβόλησε σήμερα στη Λεμεσό

Στο αγκυροβόλιο έξω από το λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε το πρωίνο της Δευτέρας το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO SEI, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Saipem.

Το CASTORO SEI, το οποίο θα λάβει μέρος στις εργασίες στο κοίτασμα Zhor της Αιγύπτου θα παραμείνει στο λιμάνι για περίοδο έξι μηνών.

Σύμφωνα με παράγοντες του λιμανιού, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο, με προσωπικό 200 ατόμων, θα δέσει στο λιμάνι Λεμεσού, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς αναμένεται ότι από την παρουσία του θα επωφεληθούν τομείς και υπηρεσίες της οικονομίας του τόπου.

 

Προτεινόμενος ναυτιλιακός πράκτορας είναι η εταιρεία Atlas Offshore Operations, ενώ το συμβόλαιο ανατέθηκε στην Atlas Offshore Operations, μετά από εντατικές προσπάθειες της εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, την εταιρεία Saipem και με τη στήριξη του Συνδέσμου Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κύπρου.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη εκφράζεται η προσδοκία ότι το συγκεκριμένο γεγονός κατάπλου του μεγαθηρίου κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών, θα προσελκύσει κι άλλες εταιρείες, οι οποίες ειδικεύονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.