Ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για το Κυπριακό ο Πρόεδρος

Με οκτώ αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων πραγματοποιείται η πρώτη μετά τις Βουλευτικές εκλογές του Μαίου, σύσκεψη αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό μέγαρο.
 
Συγκεκριμένα, Νίκος Αναστασιάδης και αρχηγοί των κόμματων συζητούν ν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και τις εισηγήσεις-αντιπροτάσεις των πολιτικών δυνάμεων, για επανακαθορισμό του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.  Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεδομένης και της ολοκλήρωση χθες, των εντατικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται εξάλλου να προβούν σε σφαιρικότερη ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, σε μια ακόμη προσπάθεια να εξευρεθεί κοινή γλώσσα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του τόπου, που θα επιτρέψει τη δημιουργία συνθηκών για μέγιστη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.  
 
Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συμβουλίου, από πλευράς Κυβέρνησης, έπειτα και από την ολοκλήρωση της μελέτης των προτάσεων των κομμάτων, εκφράζεται η πεποίθηση πως είναι εφικτή η εξεύρεση συγκλίσεων, οι οποίες να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του Σώματος.  
 
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλήκαρος, ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγοι – Συνεργασία πολιτών, Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος της ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. Παρίστανται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Α. Βαφεάδης: Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση
Απαισιόδοξη η Αννίτα για το Κυπριακό-«Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό»
Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι
Προκλητικός Γκιουλέρ-«Δικαιολογημένη και αναγκαία η εισβολή στην Κύπρο»
Γ. Παναγιώτου: Τα μαθήματα εμπεδώθηκαν ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν
Μ. Δαμιανός: Παρά τις δυσκολίες δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για λύση
Α. Γρηγορίου: Εργαζόμαστε για τερματισμό κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας
Μ. Χαρτσιώτης: Αποτελεί υποχρέωσή μας να δικαιώσουμε τη θυσία όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας
K. Λετυμπιώτης: Αγώνας καθημερινός και αδιάλειπτος για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό
Πρόεδρος της Βουλής για απόπειρα κατά του Τραμπ: Δεν χωρούν τρομοκρατικές ενέργειες σε δημοκρατίες