Τη Δευτέρα το πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κοινοποιήσει τη Δευτέρα στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων το πλαίσιο το οποίο έχει ετοιμάσει σε σχέση με τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου , ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης .
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης,μιλώντας μετά το πέρας του μνημοσύνου των ηρώων της Χλώρακας, σημείωσε ότι το πλαίσιο που έχει καθορισθεί από τον ΠτΔ αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του σημαντικού αυτού θεσμού. 

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της  ΚΔ, επιθυμεί περισσότερο  από οποιονδήποτε άλλον να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Εθνικό Συμβούλιο και υπενθύμισε ότι όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου  σε κάποια φάση έχουν μιλήσει αρνητικά για τον τρόπο λειτουργίας  και  για τα αποτελέσματα του Εθνικού Συμβουλίου . 

Επομένως συνέχισε ,  χρειάζονταν αυτή η πρωτοβουλία από πλευράς του Προέδρου, σημειώνοντας πως για  να διασφαλισθεί και να επιτευχθεί  η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας   θα πρέπει  να ληφθούν υπόψη θέματα που άπτονται της εμπιστευτικότητας , του αριθμού συμμετοχής εξηγώντας ότι όσο πιο μικρός ο αριθμός τόσο πιο παραγωγικός μπορεί να γίνει ένας διάλογος  καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των θεμάτων που συζητούνται  στο Εθνικό Συμβούλιο. 

Ο κ Χριστουδουλίδης , ανέφερε , πως θα πρέπει  να γίνεται συγκεκριμένη εισήγηση επί των κεφαλαίων που θα συζητούνται στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε την ελπίδα  ότι τα κόμματα θα ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  να συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Σχολιάζοντας επίσης  τις αντιδράσεις των κομμάτων,  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε  πως είναι πιο σοφό τα πολιτικά κόμματα να αναμένουν να δουν το πλαίσιο   και μετά να αντιδράσουν είτε γραπτώς είτε δημόσια  επί του πλαισίου που θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Κατέληξε λέγοντας ότι στόχος είναι να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του Σώματος..    

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη