Δείτε τα αποτελέσματα για τους 3000 Συμβασιούχους Οπλίτες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας οι επαγγελματίες οπλίτες της ΕΦ εάν που πέρασαν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής
Υπενθυμίζεται πως αίτηση για τις 3000 θέσεις υπέβαλαν πάνω από 5 χιλιάδες άτομα, ωστόσο μόνο περίπου οι τέσσερις παρουσιάστηκαν για τις υγειονομικές εξετάσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου.
 
Όπως εξήγησε σε διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης η Επιτροπή Αξιολόγησης, αφού εξέτασε όλες τις αιτήσεις προχώρησε στο καταρτισμό του καταλόγου των 3.651 επιτυχόντων, όσων δηλαδή πληρούσαν όλα τα απαιτούμενα, με σειρά κατάταξης στη βάση του βαθμού του απολυτηρίου Λυκείου.
 
Σημείωσε επίσης ότι οι πρώτοι σε σειρά 3000 επιτυχόντες θα κληθούν να υπογράψουν καταρχήν συμβόλαια διάρκειας ενός έτους περί το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι υπόλοιποι 651 με βάση τη σειρά επιτυχίας τους θα αποτελούν τους επιλαχόντες για περίοδο μέχρι και 1 έτους.
 
Τώρα λευκό ποινικό μητρώο 
 
Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ οι επιτυχόντες των υγειονομικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, θα κληθούν να προσκομίσουν στο Υπουργείο Άμυνας ή στα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία βεβαίωση από την Αστυνομία για λευκό ποινικό μητρώο.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση παράλειψης προσκόμισης Πιστοποιητικού Λευκού Ποινικού Μητρώου η απόφαση για πρόσληψη τους θα θεωρείται άκυρη.
 
Τα επόμενα στάδια
 
Αφού ολοκληρωθεί και η διαδικασία του ελέγχουν των ποινικών μητρώων των υποψηφίων, στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ θα επιλέξουν τους 3000 αφού καταρτίσουν πίνακα στον οποίο θα περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι κατά σειρά προτεραιότητας για πρόσληψη με σύμβαση, με βάση το βαθμό του απολυτηρίου τους από αναγνωρισμένη Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου για ταχύρρυθμη εκπαίδευση
 
Πάντως οι Συμβασιούχοι οπλίτες δεν αναμένεται να περάσουν τις πύλες των στρατοπέδων πριν το τέλος Σεπτεμβρίου όταν και θα κληθούν να περάσουν από ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση τριών εβδομάδων.
 
Στην συνέχεια στους ΣΥΟΠ θα απονέμεται ο βαθμός του δεκανέα ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο δύναται να τους αποδοθεί ο βαθμός του λοχία, σύμφωνα με διαδικασία που καθορίζεται από τον Υπουργό, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. 
Σημειώνεται πως η τυχόν απονομή βαθμού , δεν συνεπάγεται μεταβολή στη μισθοδοσία του ΣΥΟΠ.
 
Δείτε τον προκαταρκτικό πίνακα εδώ
 

Δειτε Επισης

K. Iωάννου: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα πρόσβασης σε προσιτή ασφαλή στέγη
«Γυναίκες έρχονται κουμπωμένες μέχρι το λαιμό, φοβισμένες να δείξουν το κατακρεουργημένο στήθος τους»
Ανησυχία Οικολόγων για θέσεις Υπ. Γεωργίας για τα γενετικά τροποποιημένα φυτά
Στοχευμένες επιθεωρήσεις τον Οκτώβρη για αδήλωτη εργασία
Συνάντηση με τον ΥΠΕΣ ζήτησε η Δήμαρχος Λακατάμιας για ενδεχόμενη δομή φιλοξενίας
Ξεκίνησε την λειτουργία του ο Σταθμός Δημόσιων Συγκοινωνιών στη Πάφο
Αναστολή εργασιών σε εργοστάσια παραγωγής χαλλουμιού στα κατεχόμενα
Ξεκίνησε για το ταξίδι ζωής στη Γερμανία ο 10χρονος Λούκας-Το συγκινητικό μήνυμα του μέσα από το αεροπλάνο
Μικρή τριμηνιαία μείωση στις τιμές κατοικιών στην Κύπρο-Eτήσια αύξηση
Η Λεμεσός βάζει μπρος για υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης