Δεν πάνε σε αλ-α-καρτ συνεργασία στις δημοτικές οι τέσσερις του Κέντρου

 Συνεργασία η οποία ωστόσο δεν θα είναι καθολική, δεν θα αφορά δηλαδή το σύνολο των δημαρχούμενων περιοχών, είναι το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου(ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Συνεργασία Πολιτών) κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αυτό καθίσταται πλέον σαφές και ξεκάθαρο, αφού το ένα κόμμα μετά το άλλο φροντίζει να στείλει το μήνυμα πως ναι μεν επιδίωξή τους είναι όπως επιτευχθεί μεταξύ τους συνεργασία σε όσο το δυνατό περισσότερους δήμους, ωστόσο όπως ξεκαθαρίζουν, αυτό δεν θα πρέπει ν’ αποκλείει το ενδεχόμενο σε κάποιους δήμους να μην υπάρξει συμπόρευση και να στηριχθούν διαφορετικές επιλογές από έκαστο των τεσσάρων κομμάτων. Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά ουσιαστική διαβούλευση ανάμεσα στα τέσσερα κόμματα ενόψει δημοτικών εκλογών, πέραν της γενικής-άτυπης κουβέντας που γίνεται, κυρίως σε επίπεδο τοπικών στελεχών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προσπάθεια συνεργασίας τους στις δημοτικές εκλογές θα προσλάβει επίσημο χαρακτήρα εντός του Σεπτέμβρη, οπόταν και αναμένεται η σύσταση κοινού συντονιστικού οργάνου. Το κοινό αυτό συντονιστικό όργανο, θα έχει ως βασικό έργο τον συντονισμό των τεσσάρων κομμάτων στην παραγωγή πολιτικής και κυρίως τον συντονισμό θέσεων επί του εθνικού μας θέματος. Ωστόσο, όπως μας υποδείχθηκε από καλά ενημερωμένη πηγή, εκ των πραγμάτων στους «όρους εντολής» του θα βρεθεί και η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές.
 
Προχωρά η Συμμαχία
Πάντως, την απόφαση πως δεν θα προχωρήσει σε «τυφλή» συνεργασία σε όλους τους δήμους με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρία η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών. Η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών αποφάσισε ταυτόχρονα τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής υπό την προεδρία του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Στέλιου Αμερικάνου, η οποία να αρχίσει τη συζήτηση επί ονομάτων υποψηφίων δημάρχων, καθώς και για τον καταρτισμό των κομματικών ψηφοδελτίων για τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια. Στο πρώτο στάδιο θα ζητηθεί από τα μέλη του κόμματος να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους κατά πόσο ενδιαφέρονται να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια, ενώ η συζήτηση για τους υποψήφιους δημάρχους αναμένεται να αρχίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
 
Ανοιχτή σε όλους η ΕΔΕΚ
Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, και ερωτηθείς κατά πόσο η ΕΔΕΚ θα επιδιώξει συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε καταφατικά, αλλά κάτω από ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις. «Προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα ότι η οποιαδήποτε συνεργασία θα είναι ειλικρινής, θα διέπεται από αλληλοσεβασμό, θα είναι αξιόπιστη και θα προσδίδει προοπτική. Άλλωστε, και στο παρελθόν επιχειρήθηκαν κάποιες συνεργασίες και δεν απέδωσαν, για τον λόγο ακριβώς ότι τέθηκαν προαπαιτούμενα», επισήμανε.  
Ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υπέδειξε πως άλλη είναι η μορφή των προεδρικών εκλογών και άλλη η μορφή των δημοτικών εκλογών. «Δηλαδή, δεν αποκλείουμε συνεργασία με κάποιο κόμμα στις δημοτικές εκλογές για εκλογή δημάρχων, με το οποίο ωστόσο ενδεχομένως να μην είναι δυνατό συνεργασία αυτή  να επεκταθεί και στις προεδρικές εκλογές. Άλλο είναι το περιεχόμενο της συνεργασίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλο είναι το περιεχόμενο της συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές και άλλο το περιεχόμενο μιας ενδεχομένως ενδοκοινοβουλευτικής συνεργασίας», διαμήνυσε.
 
Χορός υποψηφιοτήτων
Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Λάρνακας εξέφρασε σήμερα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, ενώ στο δήμο Έγκωμης ο νυν δήμαρχος Ζαχαρίας Κυριάκου θα επαναδιεκδικήσει έχοντας απέναντί του ως «αντάρτη» τον δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ, Φοίβο Ζαχαριάδη. Στο δήμο Λεμεσού, ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης μετρά τα κουκιά του και θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος, την ώρα που στον δήμο Λευκωσίας ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εξήγγειλε επίσημα προ ημερών την υποψηφιότητά του.   

Δειτε Επισης

Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα
Κάλεσε Αρχηγό και αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών ο Χαρτσιώτης-Θορυβημένο το Προεδρικό για την απόδραση
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron
Έντονο ενδιαφέρον Αμερικανών επιχειρηματιών για δραστηριοποίηση στην Κύπρο
Ακούει και τον Τατάρ και μετά αποφασίζει τα επόμενα βήματα ο Γενικός Γραμματέας
Οι αστοχίες που πιέζουν την Αστυνομία, τα διαδοχικά μέτωπα και τα... προσκλητήρια του Αρχηγού