Βαρύς ο πέλεκυς για δύο εμπόρους ναρκωτικών. Ποινές φυλάκισης 16 και 13 χρόνων

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης 16 και 13 χρόνων σε δύο πρόσωπα για εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο.

Στην πρώτη περίπτωση το Κακουργιοδικείο επέβελε ποινή φυλάκισης 16 χρόνων στον Fabrice Vance Tameljong 40 χρόνων από το Καμερούν, αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της προμήθειας ναρκωτικών τάξεως Α από άλλο πρόσωπο, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα 10.834 γραμμαρίων κοκαΐνης, πλαστοπροσωπίας και παράνομης παραμονής αλλοδαπών στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 28 Απριλίου 2016 μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στον κυκλικό κόμβο του  Γ.Σ.Ζ. στη Λάρνακα προς εντοπισμό του κατηγορουμένου, αφού υπήρχε πληροφορία ότι θα μεταφέρει με αυτοκίνητο ενοικιάσεως ποσότητα ναρκωτικών στη Λευκωσία.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος εντοπίστηκε να αναχωρεί από συγκεκριμένη οδό στη Λάρνακα και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Ο κατηγορούμενος μετέβη στη συνέχεια σε σπίτι στη Λάρνακα και αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητο εισήλθε σ’ αυτό απ’ όπου βγήκε ύστερα από πέντε λεπτά.

Το αυτοκίνητο ανακόπηκε από την Αστυνομία στο δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας και σε έρευνα που έγινε σ’ αυτό εντοπίστηκαν διάφορες συσκευασίες περιτυλιγμένες με διαφανές νάιλον και αλουμινόχαρτο σε σχήμα αυγού που περιείχαν κοκαΐνη, 400 περίπου γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν επίσης 7 κινητά τηλέφωνα, φωτοαντίγραφο κυπριακής άδειας οδηγού με άλλο όνομα και το συμβόλαιο ενοικίασης του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 40χρονο εντοπίστηκαν στο παντελόνι του περίπου 3 χιλιάδες ευρώ τα οποία και παραλήφθηκαν από την Αστυνομία. 

Την ίδια μέρα διενεργήθηκε έρευνα σε σπίτι στη Λάρνακα εντός της οποίας υπήρχαν τρεις αλλοδαποί στα δωμάτια των οποίων δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε παράνομο. Σε κλειδωμένο δωμάτιο του σπιτιού που ανήκε στον 40χρονο από το Καμερούν εντοπίστηκε ταξιδιωτική αποσκευή που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, θήκη ηλεκτρονικού υπολογιστή με ποσότητα κοκαΐνης και σε συρταριέρα άλλη ποσότητα κοκαΐνης.

Επίσης εντοπίστηκε μία ζυγαριά ακριβείας ενώ η συνολική ποσότητα κοκαΐνης ήταν συνολικού βάρους 10,5 κιλών. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι το δωμάτιο το ενοικίαζε ο ίδιος αποκλειστικά για σκοπούς αποθήκευσης των ναρκωτικών και σε γραπτή του κατάθεση παραδέχθηκε την ανάμειξη του στην υπόθεση και ανέφερε ότι τα ναρκωτικά τα προμηθεύτηκε από άγνωστο του πρόσωπο σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα και ότι ο ίδιος ενεργούσε βάση οδηγιών συγκεκριμένου προσώπου που βρισκόταν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με την κατάθεση του τα ναρκωτικά θα τα προμήθευε ο ίδιος σε άλλα πρόσωπα που θα του υποδείκνυαν και θα έπαιρνε χρηματική αμοιβή, ενώ παραδέχθηκε ακόμα ότι για να ενοικιάσει το αυτοκίνητο  που οδηγούσε, χρησιμοποίησε άδεια οδηγού άλλου προσώπου. 

13 χρόνια σε 24χρονο για 4 κιλά κοκαΐνης

Στην δεύτερη περίπτωση το  Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 13 χρόνων στον Muhammad Zahid Bin Samsudin 24 χρόνων από τη Μαλαισία αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της εισαγωγής και κατοχής 4.035 κιλών κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα τα υπόθεσης, ο 24χρονος στις 3 Απριλίου 2016 έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ντουμπάι. Σε έρευνα που διενήργησαν άνδρες της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές, εντοπίστηκαν σε δύο νάιλον τσάντες που κρατούσε, 8 πλαστικά κυλινδρικά κουτιά με σοκολάτες μέσα στα οποία υπήρχαν 242 σκευάσματα που περιείχαν άσπρη σκόνη κοκαΐνη συνολικού βάρους 4 κιλών και 35 γραμμαρίων.

Κατά τη σύλληψη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας εντοπίστηκε στον 24χρονο το ποσό των χιλίων δολαρίων το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε κατάθεση του στην Αστυνομία ο 24χρονος παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Μαλαισία του πρότεινε να μεταβεί στο Ντουμπάι για μια δουλειά με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε στον 24χρονο ότι μόλις έφτανε στο Ντουμπάι θα έπρεπε να πάει σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου άλλο πρόσωπο θα του έδινε οδηγίες για τη δουλειά.

Ανέφερε ακόμα ότι είχε μιλήσει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τον αρχηγό του κυκλώματος στο Ντουμπάι που του είπε πως η δουλειά τους ήταν να μεταφέρουν ναρκωτικά σε άλλες χώρες. Ο 24χρονος αποδέχθηκε τη δουλειά, τα ναρκωτικά του παραδόθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λάρνακα ενώ παρέλαβε και 1.800 δολάρια.
 

Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ