Περιοδεύει για πρόληψη των πυρκαγιών ο Τράγκολας

Σειρά επισκέψεων και επαφών με κοινοτάρχες των επαρχιών Λευκωσία, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου σε επτά ξεχωριστές συναντήσεις, με σκοπό την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους κοινοτάρχες για τη πρόληψη των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, είχε μεταξύ 18-27 Ιουλίου 2016, ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κ. Μάρκος Τράγκολας συνοδευόμενος από επιτελείο αξιωματικών της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα κύρια θέματα των συζητήσεων ήταν ο καλύτερος συντονισμός στην κατάσβεση των πυρκαγιών στα πρώτα στάδια ανταπόκρισης, η καλύτερη αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης των κοινοτήτων και η εκπαίδευση τους, η συνεργασία των κοινοταρχών για την ενημέρωση των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ατόμων, των βοσκών και των ιδιοκτητών μεμονωμένων κατοικιών και όσων ασχολούνται με γεωργικές εργασίες για τις αιτίες και τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς και η λήψη μέτρων πυροπροστασίας γύρω από τις κοινότητες.

Ομολογουμένως, σημειώνεται, οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και πνεύματος συνεργασίας και άφησε και τις δυο πλευρές απόλυτα ικανοποιημένες, αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε την υποχρέωση να μεταφέρει τα προβλήματα των κοινοτήτων στην προσπάθεια τους για την πρόληψη των πυρκαγιών και τις ανάγκες που έχουν για μέσα πυρόσβεσης στα αρμόδια Υπουργεία ενώ σε συνεργασία μαζί τους θα αυξηθούν οι περιπολίες και τα παρατηρητήρια στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημειώνεται, βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας, παρακολουθεί και αξιολογεί τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών στην ύπαιθρο σε τακτά χρονικά διαστήματα και αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς της ανάλογα με τις περιοχές αυξημένου κινδύνου και έξαρσης του αριθμού των πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Καλεί δε το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει των θερινών διακοπών του Αυγούστου και να ενημερώνει έγκαιρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ή φωτιά στα τηλ 112 και 1407 και να αποφεύγει οποιεσδήποτε ενέργειες δυνατό να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ευελπιστεί τέλος, στην πλήρη συνεργασία του κοινού στα θέματα πρόληψης των πυρκαγιών και αναφέρει πλήρη ετοιμότητα, καθώς ο Αύγουστος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος μήνας.
  

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»