3400 παιδιά στα θερινά σχολεία του υπουργείου Παιδείας φέτος

24 δημόσια θερινά σχολεία με τη συμμετοχή 3400 παιδιών λειτούργησαν κατά τη φετινή χρονιά, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε επιτόπου επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και τις συνθήκες λειτουργίας των Θερινών Σχολείων και άκουσε τις εισηγήσεις και τις απόψεις των εκπαιδευτικών και των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

«Δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες φοίτησης στα Θερινά Δημόσια Σχολεία. Θέλουμε αυτός ο θεσμός να λειτουργεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά», είχε δηλώσει ο Υπουργός κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο.

Το πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων άρχισε αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές, στις 21 Ιουνίου, και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2016.

Εφαρμόστηκε στα 22 Δημοτικά Σχολεία, τα οποία λειτούργησαν και πέρσι ως θερινά και σε 2 νηπιαγωγεία στις επαρχίες Πάφου και Αμμοχώστου, σε πιλοτική βάση.

Στα Θερινά Δημόσια Σχολεία τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να περάσουν την ημέρα τους στο σχολικό περιβάλλον (από τις 7:45 π.μ. μέχρι και τη 1:05 μ.μ.), απασχολούμενα με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Σχεδιασμό και Τεχνολογία, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Αγωγή Ζωής με θέματα συνυφασμένα με την καλοκαιρινή περίοδο, Προβολή ταινιών, Ομαδικά Παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Κουκλοθέατρο, Φιλαναγνωσία, Επισκέψεις, Εκδρομές κ.λπ.

Ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν φέτος έφτασε τα 3400, σε σύγκριση με 2194 παιδιά που συμμετείχαν πέρσι στο πρόγραμμα.

Κατά την περσινή πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος λειτούργησαν 94 τμήματα παγκύπρια, ενώ φέτος ο αριθμός των τμημάτων αυξήθηκε στα 124 σε όλα τα Θερινά Σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για επιτυχή στήριξη του προγράμματος ανήλθε στους 500 (87 μόνιμοι και 413 αδιόριστοι), με επικεφαλής μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»