Οδηγίες Ιωνά για τα αναψυκτήρια «εστιατόρια» στον Άγιο Τύχωνα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, υπό την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, σε δήλωση μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα προβλήματα που αφορούν τα παραθαλάσσια αναψυκτήρια στον Άγιο Τύχωνα, είπε πως επεσήμανε και ποινικές ευθύνες, που υπέχουν κάποιοι.

Εξήγησε ότι η κατάσταση είχε ξεκινήσει με τη χρήση των πέντε περιπτέρων ως αναψυκτηρίων που κατέληξαν να χρησιμοποιούνται ως εστιατόρια και κάποια εξ’ αυτών ως κέντρα αναψυχής.

Παρατήρησε δε ότι πρόκειται για μια παρανομία για την οποία είχαν δοθεί και στο παρελθόν οδηγίες, αλλά υπήρξε ολιγωρία τόσο εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου όσο και εκ μέρους της Εποπτικής Αρχής.

Πρόσθεσε ότι δόθηκαν ξεκάθαρες οδηγίες για λύσεις και ανέφερε ότι αυτές είναι η εκμίσθωση της κρατικής γης προς το Κοινοτικό Συμβούλιο, για να μπορεί στη συνέχεια το Κοινοτικό Συμβούλιο - αφού ληφθούν οι απαραίτητες άδειες και γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες - να εκμισθώσει τους χώρους αυτούς στους αδειούχους πλέον χρήστες τους (στα πλαίσια προκήρυξης προσφορών) και οδηγίες ώστε οι διαδικασίες των εκμισθώσεων να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και οι σχετικές άδειες που θα προχωρήσουν - νοουμένου ότι κάποιοι θα εξοφλήσουν τις οφειλές που έχουν και να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις άδειες χρήσης που θα δοθούν.

Ανέφερε επίσης ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Κτηματολογίου, υπό τον εποπτικό ρόλο της Επαρχιακής Διοίκησης.

Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυση ενός ζητήματος που έχει επισημάνει και ο Γενικός Ελεγκτής αλλά αποτελεί πρόβλημα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν