Επίθεση Ερντογάν κατά Αμερικανού στρατηγού: «Ποιος είσαι εσύ»;

"Ποιος είσαι εσύ; Να γνωρίζεις τα όριά σου", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον Αμερικανό στρατηγό, ο οποίος είχε δηλώσει ότι Τούρκοι στρατηγοί που ήταν σε επαφή μαζί τους συλλαμβάνονται. 

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο Αμερικανός στρατηγός αντί να ευχαριστεί το τουρκικό κράτος που εμπόδισε το πραξικόπημα, αντίθετα παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών. "Άλλωστε, ο πραξικοπηματίας είναι στη δική σου χώρα. Τον τρέφετε στη δική σου χώρα. Το δικό μου έθνος δεν θα το πείσετε ποτέ", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 
 
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του Αμερικανού στρατηγού Τζόζεφ Βότελ ότι οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό βλάπτουν τη συνεργασία για καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Οχι μόνο δεν θα αποδυναμωθεί ο αγώνας κατά του ISIS αλλά αντίθετα θα είναι πιο ασφαλής, καθαρός και αποτελεσματικός, είπε. "Αν οι στρατηγοί των ΗΠΑ λένε ότι μόνο τα μέλη της παράλληλης δομής καταπολεμούν τον ISIS, αυτό το απορρίπτουμε έντονα", δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου. 

Για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ρωσία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν αποτελούν εναλλακτική στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 
Ο Αμερικανός στρατηγός Βότελ αρνήθηκε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος 
Από την πλευρά του, ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Τζόσεφ Βότελ, διοικητής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, απορρίπτει οποιεσδήοποτε αναφορές ότι ήταν αναμεμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
«Οποιεσδήποτε αναφορές ότι είχα την όποια ανάμειξη με το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είναι ατυχείς και εντελώς αναληθείς», τόνισε ο Βότελ.
«Η Τουρκία έχει αποτελέσει έναν αξιοσημείωτο και ζωτικής σημασίας εταίρο στην περιοχή για πολλά χρόνια. Αναγνωρίζουμε την διαρκή συνεργασία της Τουρκίας και αναμένουμε στο μέλλον σύμπραξη στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις του ο Βότελ το βράδυ της Πέμπτης είχε τονίσει πως «φοβάται τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό», προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε σήμερα τον στρατηγό ότι παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών.
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας