Συνομιλίες: Βλέμμα αμφιβολίας από ΔΗΚΟ-Συμμαχία – Οικολόγους-ΕΛΑΜ

Ερωτήματα για τα τεκταινόμενα στο τραπέζι των συνομιλιών για το κυπριακό εκφράζουν κοινοβουλευτικά κόμματα, στον απόηχο της σημερινής συνάντηση των δύο ηγετών, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν το εδαφικό και οι εγγυήσεις.
 
ΔΗΚΟ:  Η κοροϊδία του λαού συνεχίζεται.
Τη θέση ότι  «κοροϊδία του λαού συνεχίζεται» εκφράζει το ΔΗΚΟ.  Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από τη συνάντηση του με τον κ. Ακκιντζί, προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα, πως καμία ουσιαστική συζήτηση έγινε στις πτυχές της Ασφάλειας και του Εδαφικού. «Ειδικότερα στην πτυχή του Εδαφικού, εάν δεν αντηλλάγησαν χάρτες, σημαίνει ότι δεν έγινε κανένα βήμα επί της ουσίας». Το ΔΗΚΟ εκφράζει τη θέση ότι «επιβεβαιώνεται ο εσφαλμένος τρόπος διαπραγμάτευσης του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος άφησε τελευταία τα ακανθώδη για την Ελληνοκυπριακή πλευρά θέματα, αφού ήδη προχώρησε σε παραχωρήσεις στην τουρκική πλευρά στην πτυχή της Διακυβέρνησης». Καταλήγοντας, το ΔΗΚΟ εκφράζει τη θέση ότι «η παραπλάνηση και η μυστική διπλωματία στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό συνεχίζονται απροκάλυπτα».
 
Συμμαχία Πολιτών: Ποιός εκφράζει απειλες;
Σε ανακοίνωση της, η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει ερωτήματα για την αναφορά του ΠτΔ σε «ενδεχόμενες απειλές», οι οποίες με δημιουργική προσπάθεια  μπορεί να ξεπεραστούν.  «Σε ποίες απειλές αναφέρετε συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης; Από πού προέρχονται και έναντι ποίου κατευθύνονται;», διερωτάται η Συμμαχία; Εκφράζει ερωτήματα για το κατά πόσο ο κ. Αναστασιάδης έχει δεχτεί απειλές κατά την διάρκεια των συνομιλιών και το αποκρύπτει από το Κυπριακό λαό και τους εκπροσώπους του στην Βουλή. « H αναφορά του και μόνο σε «απειλές» μας προκαλεί πολλαπλούς προβληματισμούς και μας εγείρει σοβαρά ερωτήματα που οφείλει να αποσαφηνίσει ο κ. Αναστασιάδης άμεσα και δημόσια», καταλήγει το κόμμα
 
Επιθετική πολιτική ζητούν οι  Οικολόγοι 
Δεν έχουν ουσιαστικά προκύψει συγκλίσεις που να επιτρέπουν την αισιοδοξία στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης. Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης είπε πως "δεν έχουν ουσιαστικά προκύψει συγκλίσεις που να επιτρέπουν την αισιοδοξία που εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά αντίθετα, έχει επιβεβαιωθεί ότι οι Τούρκοι εμμένουν στις βασικές απαράδεκτες απαιτήσεις τους, που δεν είναι άλλες από τη διασφάλιση του τουρκικού ελέγχου της Κύπρου, μέσα από μια λύση ΔΔΟ". Εμείς, πρόσθεσε, θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά στην αυριανή συνάντηση με τον ΠτΔ, να υποδείξουμε τους κινδύνους αυτής της διαδικασίας και να τον καλέσουμε να προχωρήσει "σε μια νέα επιθετική πολιτική απέναντι στην παρελκυστική στάση και την πολιτική που ακολουθεί ο Ακιντζί και η τουρκική ηγεσία".
 

ΕΛΑΜ: Διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού
«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετά την συνάντηση με τον ηγέτη της κατοχής, Μουσταφά Ακκιντζί, δεν μας ικανοποιούν καθόλου, καθώς αφήνουν πίσω πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ, το οποίο εν όψει της προγραμματισμένης αυριανής συνεδρίας των πολιτικών αρχηγών, ζητεί να υπάρξει λεπτομερέστατη πληροφόρηση για το τι συζητήθηκε στις τελευταίες συναντήσεις αλλά και την σημερινή. « Αυτό όμως που μετά λύπης μας παρατηρούμε είναι η συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δήθεν ηγέτη ενός παράνομου κράτους, σε ισότιμο συνομιλητή, δίνοντας του με τις δικές μας τραγικές ενέργειες υπόσταση», καταλήγει το ΕΛΑΜ.

Διαβάστε ακόμα:
 
 

Δειτε Επισης

Α. Βαφεάδης: Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση
Απαισιόδοξη η Αννίτα για το Κυπριακό-«Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό»
Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι
Προκλητικός Γκιουλέρ-«Δικαιολογημένη και αναγκαία η εισβολή στην Κύπρο»
Γ. Παναγιώτου: Τα μαθήματα εμπεδώθηκαν ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν
Μ. Δαμιανός: Παρά τις δυσκολίες δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για λύση
Α. Γρηγορίου: Εργαζόμαστε για τερματισμό κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας
Μ. Χαρτσιώτης: Αποτελεί υποχρέωσή μας να δικαιώσουμε τη θυσία όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας
K. Λετυμπιώτης: Αγώνας καθημερινός και αδιάλειπτος για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό
Πρόεδρος της Βουλής για απόπειρα κατά του Τραμπ: Δεν χωρούν τρομοκρατικές ενέργειες σε δημοκρατίες