Αστυνομία: Κρατήστε του ανήλικους μακριά από το τιμόνι

Το κακό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, προειδοποιεί η Αστυνομία, με αφορμή τον εντοπισμό τριών ανήλικων στη Λεμεσό να οδηγούν αυτοκίνητα, στο πλαίσιο εκστρατείας της Τροχαίας Λεμεσού για πρόληψη και καταστολή των τροχαίων αδικημάτων.
 
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, αναφέρθηκε στη χθεσινή εκστρατεία της τροχαίας Λεμεσού, κατά την οποία έγιναν 199 καταγγελίες, με τις περισσότερες να αφορούν την υπερβολική ταχύτητα.
 
Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία ήταν ανήλικα και συγκεκριμένα 14, 15 και 16 ετών, που οδηγούσαν αυτοκίνητα.
 
"Ως Αστυνομία θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τα νεαρά άτομα δεν μπορούν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι", είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.
 
Οι εκστρατείες αυτές, είπε, θα συνεχιστούν "με σκοπό να προλάβουμε το κακό και να εμπεδώσουμε και το αίσθημα ασφάλειας στο κοινό που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο".
 
Υπέδειξε ακόμη πως, καθώς διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο και τα παιδιά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, οι γονείς θα πρέπει να τα ελέγχουν και να τα επιτηρούν, ώστε να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους.
 
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας κατασχέθηκαν 12 αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ 15χρονος με συνεπιβάτη συνομήλικο του. Όπως διαπιστώθηκε το μοτοποδήλατο ήταν κλοπιμαίο και οι δυο νέοι συνελήφθηκαν, ενώ δυο 16χρονοι αναζητούνται για την υπόθεση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της