Και επίσημα Πανεπιστημιακό το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Υπουργείο Υγείας και Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κύπρου υπέγραψαν την Πέμπτη, Μνημόνιο Συνεργασίας, βάσει του οποίου φοιτητές της Σχολής έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτήρια, με αρχή το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο μετατρέπεται στο πρώτο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας.
 
Ειδικότερα, το Μνημόνιο Συνεργασίας διαλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών υγείας στο Υπουργείο Υγείας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω των Πανεπιστημιακών Ιατρών που εκλέγονται σε ακαδημαϊκές θέσεις Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ή σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Οι Πανεπιστημιακοί Ιατροί θα τοποθετούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια νοουμένου ότι απαραιτήτως θα είναι εγγεγραμμένοι ιατροί από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου και μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας είναι δυνατή “η κάλυψη διδακτικών/ ερευνητικών αναγκών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Υπουργείο Υγείας μέσω των Νοσοκομειακών Ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας τους οποίους το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα επιλέγει σε θέσεις Ειδικού Επιστήμονα για να αναλάβουν τα καθήκοντα αυτά”.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στην Πανεπιστημιούπολη, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στην παρουσία του Προέδρου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάνθου Μαυρομμάτη, του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Ζαχαρία Ζαχαρίου και του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητή, Κωσταντίνου Κωνσταντίνου.

Ο Υπουργός Υγείας, κατά την τελετή υπογραφής, τόνισε την προσήλωση του “στο στόχο, που είναι η νομοθετική ρύθμιση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με την πολιτεία να θεσμοθετηθεί με ένα άρτιο τρόπο, ο οποίος θα καθορίζει και θα ρυθμίζει όλα τα επιμέρους ζητήματα”.

Χαιρέτισε “ως πρώτο βήμα, την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκε άοκνα ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής, Κωσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, και η Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, τους οποίους ευχαριστώ τον κάθε ένα εξ ημών προσωπικά”.

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων είναι “μια πράξη η οποία, κατά την προσωπική μου άποψη, έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ και ήταν μια οφειλόμενη ενέργεια”.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΚ, Μάνθος Μαυρομμάτης χαρακτήρισε την 28η Ιουλίου “πολύ σημαντική μέρα για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα βέβαια για τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής με τα δημόσια νοσηλευτήρια του τόπου”.

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Ζαχαρίας Ζαχαρίου δήλωσε πως “με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας γίνεται το πρώτο βήμα για την εξέλιξη του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στο πρώτο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του κράτους”.

Ανέφερε πως “κατοχυρώνεται η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου και ενδυναμώνεται η συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημιακών ιατρών και των συναδέλφων νοσοκομειακών ιατρών με απώτερο σκοπό βέβαια να υπάρχει παροχή βέλτιστης ιατρικής σε όλους τους Κύπριους”.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσε πως η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας” σηματοδοτεί μία συνέργεια - σταθμό που θα οδηγήσει στο να αποκτήσουν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής την απαιτούμενη ιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση, θεωρητικά και εμπειρικά”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν