Αισιοδοξία βουλευτών για νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας τέλος του 2017

Την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριου Δημητριάδη, στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας για εξέταση των προβλημάτων που υπάρχουν, εξέφρασαν σήμερα οι βουλευτές της πόλης, ενώ στις δηλώσεις επισημάνθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου.
 
Ο βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Αννίτα Δημητρίου χαιρέτησε «την άμεση ανταπόκριση" του Υπουργού Μεταφορών να επισκεφθεί το εργοτάξιο του Νοσοκομείου και να βοηθήσει μαζί με τους βουλευτές της πόλης στην επιτάχυνση των εργασιών για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του δημόσιου νοσηλευτηρίου. Ουσιαστικά, δήλωσε, “η νέα πτέρυγα είναι λίγο μεγαλύτερη από το υφιστάμενο Νοσοκομείο και με την ολοκλήρωση της θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς της πόλης και της επαρχίας».
 
Πρόσθεσε ότι η διακοπή των εργασιών στο εργοτάξιο έγινε λόγω μιας «μικρής διαφοράς μεταξύ εργολάβου και Υπουργείου και μέσα από τις διαδικασίες και έχοντας την καλή θέληση, ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθούν». Υπάρχει, σημείωσε, καθυστέρηση στο έργο που προβλέπεται γύρω στους έξι μήνες και η παράδοση της νέας πτέρυγας θα γίνει το Φθινόπωρο του 2017.
 
“Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2017 η Λάρνακα να αποκτήσει αυτό που πραγματικά δικαιούται. Είναι ένα έργο για το οποίο το σύνολο των βουλευτών της Λάρνακας έχουν παλέψει και έχει κρατηθεί σε ζωή κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και είναι προς πίστη όλων γιατί ενωμένοι οι βουλευτές της πόλης μπορούν να κατορθώσουν πάρα πολλά», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς για το θέμα του χώρου στάθμευσης στο υφιστάμενο Νοσοκομείο ο κ. Ζαχαρίου απάντησε πως «αυτό έχει συζητηθεί στη Βουλή». Ανέφερε ακόμα ότι το σύνολο των βουλευτών της Λάρνακας θα εγγράψουν στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής εισήγηση «για δωρεάν μεταφορά ασθενών και επισκεπτών του Νοσοκομείου από το χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΖ με μικρά λεωφορεία στο κτίριο του δημόσιου νοσηλευτηρίου. Θεωρώ ότι είναι μια λύση που θα αμβλύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα».
 
Εξάλλου, ο βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου συνοδευόμενος από τη βουλευτή Ευανθία Σάββα, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την άμεση ανταπόκριση του στην ανάγκη επίσκεψης του στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας, γιατί όπως εξήγησε «όντως εμφανίζονται πάρα πολλές καθυστερήσεις και αποκλίσεις σε σχέση με το αρχικό χρονικό ορίζοντα που είχε καθοριστεί για να παραδοθεί το έργο».
 
Πρόσθεσε ότι «το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί το Νοσοκομείο Λάρνακας εμφανίζει πάρα πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών”. Ενόψει της συζήτησης που γίνεται για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των νοσοκομειακών μονάδων, θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, εάν η νέα πτέρυγα τελειώσει στην ώρα της, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «να μην ισχύσει στη περίπτωση αυτή «το ώδινεν  όρος και έτεκεν μυν», αφού έχουμε μεν ακούσει την ανησυχία του Υπουργού, αλλά δεν έχουμε ακούσει πώς με συγκεκριμένους τρόπους θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες εμφανίζονται».
 
Σημείωσε ότι «έχουμε απομακρυνθεί από την περίοδο κατά την οποία υπήρχαν τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, οπότε αναμέναμε μέσα από μια ευελιξία, η κρατική μηχανή θα συνεισέφερε προς την κατεύθυνση να τελειώσουν γρήγορα αυτά τα πράγματα».
 
Για το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης στο Νοσοκομείο, ο κ. Γεωργίου είπε πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή. «Στόχος είναι να υπάρξει μια μεσοπρόθεσμη λύση του προβλήματος, μέσω της στάθμευσης στο γήπεδο ΓΣΖ και τη χρήση μικρών λεωφορείων για μεταφορά των ασθενών και των επισκεπτών στο χώρο του νοσηλευτηρίου», είπε προσθέτοντας ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ελλοχεύουν κίνδυνοι αλλά επιβάλλονται και πρόστιμα στους πολίτες, σε μια περίοδο κατά την οποία αυτό είναι πάρα πολύ επώδυνο».  
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ Γεώργιος Προκοπίου, συνοδευόμενος από το βουλευτή Χρίστο Ορφανίδη, καλωσόρισε τον Υπουργό Μεταφορών στη πόλη, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την τρίτη του επίσκεψη με τους βουλευτές της Λάρνακας στο εργοτάξιο «με στόχο το ταχύτερο δυνατό να αποπερατωθεί η επέκταση του νέου Νοσοκομείου».
 
Πρόσθεσε ότι «επιτακτικά έχουμε ζητήσει όπως βρεθεί άμεση λύση στη διαφορά που προέκυψε μεταξύ του εργολάβου και του Υπουργείου, γιατί το όφελος είναι μεγάλο για την εξυπηρέτηση των πολιτών της  Λάρνακας και της Αμμοχώστου. Τα προβλήματα υγείας που υπάρχουν είναι σοβαρά και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση». Σημείωσε ότι η αποπεράτωση της νέας πτέρυγας πρέπει να γίνει μέχρι το Φθινόπωρο του 2017.
 
Ο κ. Προκοπίου είπε ακόμα ότι με την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλευτικής περιόδου θα εγγράψει εκ νέου το πρόβλημα που υπάρχει με τους χώρους στάθμευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής της οποίας ο ίδιος προεδρεύει.
 
Σημείωσε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί και παλαιότερα στην Επιτροπή και «το Υπουργείο Μεταφορών υποσχέθηκε ότι θα έβαζε μικρά λεωφορεία για να μεταφέρουν ασθενείς και επισκέπτες του Νοσοκομείου στο κτίριο του νοσηλευτηρίου από το χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΖ».


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν