Πρόγραμμα ΕΔΟΝ – CTP για φιλοξενία Ε/κ και Τ/κ

Η ΕΔΟΝ και η Νεολαία του CTP διοργανώνουν το Πρόγραμμα Ανταλλαγών «Reunite_cy» από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, τόσο να έρθουν σε επαφή με άτομα της άλλης κοινότητας, όσο και να τους προσδώσει την ευκαιρία για κοινή δράση σε ζητήματα που αφορούν την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι θα χωριστούν σε ζευγάρια (1 Ε/κ - 1 Τ/κ) και ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει στο σπίτι του ένα νέο από την άλλη κοινότητα για ένα σαββατοκύριακο και ακολούθως να φιλοξενηθεί από αυτόν το επόμενο σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο, 30 Ιουλίου η ώρα 11 π.μ. στο Σπίτι της Συνεργασίας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να τύχουν ενημέρωσης για τις βασικές πρόνοιες του προγράμματος από τους συντονιστές. Ακολούθως θα ξεκινήσει η υλοποίηση του υπόλοιπου μέρους του προγράμματος.

Το κάθε ζευγάρι θα αναλάβει δράσεις μέσα από συγκεκριμένη αποστολή η οποία θα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως το Κυπριακό Πρόβλημα, η Κυπριακή Διάλεκτος, Περιβάλλον και Πολιτισμός και η ιστορία του κυπριακού εργατικού κινήματος. Οι δράσεις θα σχετίζονται με τη συγγραφή άρθρων, δημιουργία βίντεο, φωτογράφηση, συμβολικές εκστρατείες για το θέμα κλπ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αξιολογηθεί το κάθε ζευγάρι για το αποτέλεσμα των δράσεων που θα έχει υλοποιήσει, ενώ τα καλύτερα κομμάτια αυτών των δράσεων θα δημοσιευτούν ακολούθως στο διαδίκτυο σε σχετική σελίδα που θα δημιουργηθεί και στο #reunite_cy.

 
 

Δειτε Επισης

Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα
Κάλεσε Αρχηγό και αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών ο Χαρτσιώτης-Θορυβημένο το Προεδρικό για την απόδραση
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron
Έντονο ενδιαφέρον Αμερικανών επιχειρηματιών για δραστηριοποίηση στην Κύπρο
Ακούει και τον Τατάρ και μετά αποφασίζει τα επόμενα βήματα ο Γενικός Γραμματέας
Οι αστοχίες που πιέζουν την Αστυνομία, τα διαδοχικά μέτωπα και τα... προσκλητήρια του Αρχηγού