H ευρωπαϊκή υπέρβαση περνά από το στάδιο «Λέρκενταλ»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline: Στέλιος Στέλιου

Με άρωμα… Ομίλων διεξάγεται απόψε (27/07, 20:15 ώρα Κύπρου) το πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων του ΑΠΟΕΛ με την Ρόσενμποργκ στο πλαίσιο του γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στο στάδιο «Λέρκενταλ» ώστε να ευκολύνουν το έργο τους στη ρεβάνς στο ΓΣΠ την ερχόμενη Τρίτη (02/08).

Η φάση αυτή είναι αρκετά σημαντική για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας της Λευκωσίας και όχι μόνο μιας και μία ενδεχόμενη πρόκριση θα καπαρώσει τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς Ομίλους.
 

Θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τότε θα εισέλθει στους χρυσοφόρους Ομίλους της διοργάνωσης αυτής.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πέραν από το αγωνιστικό, θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο οικονομικό κομμάτι. Εφόσον περάσει στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βάζει στο ταμείο του 12 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ προσθέτουν περίπου πέντε εκατ. στο λογαριασμό τους (πριμ πλέι οφ και συμμετοχής στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά, σε αυτά δεν προστίθενται άλλα συναφή έσοδα όπως εισιτήρια των αγώνων, το market poll, τα προϊόντα που θα πωληθούν.
 
* O καιρός, όπως και εχθές, αναμένεται να παρουσιάζει συνεχείς αλλαγές. Για την ώρα ο ουρανός είναι καθαρός και ηλιόλουστος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις λίγο πριν από το παιχνίδι θα υπάρχει έντονη συννεφιά, όμως κατά την διάρκειά του θα επανέλθει και πάλι η ηλιοφάνεια. Για βροχές δεν γίνεται λόγος από τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Η θερμοκρασία την ώρα του παιχνιδιού υπολογίζεται στους 20-22 βαθμούς.
 

Το πλάνο Κρίστιανσεν
Η Ρόσενμποργκ είναι επιθετική και εφόσον βρει διαστήματα αδράνειας από πλευράς ΑΠΟΕΛ μπορεί να σκοτώσει τον αγώνα. Γι’ αυτό είναι ενδεχομένως να περιθωριοποιηθεί η αγάπη του Τόμας Κρίστιανσεν για το σχηματισμό 4-1-4-1 και να παρατάξει τους γαλαζοκίτρινους με 4-2-3-1. Εξάλλου, στη συνέντευξη Τύπου ο Δανός τεχνικός σημείωσε ότι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Νορβηγών ο οποίος αγωνίζεται στο κέντρο, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη επιτήρηση. Αν τελικά επικρατήσει το σενάριο αυτό, τότε θα υπάρξουν δύο αμυντικά χαφ με τον Βινίσιους να τοποθετείται δίπλα από τον Μοράις. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια θεωρούμε ότι παραμένει ο Βάτερμαν (δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία από το επεισόδιο στη χθεσινή προπόνηση). Κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Αστίθ και Καρλάο, ενώ στο αριστερό άκρο θα είναι ο Αλεξάνδρου και δεξιά ο Μιλάνοφ. Στα φτερά της επίθεσης πιθανολογούμε ότι θα παίξουν οι Γιαννιώτας και Ντε Βινσέντι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης φαβορί φαντάζει ο Πιέρος Σωτηρίου, όμως δεν αποκλείεται τελικά να αρχίσει από το ξεκίνημα τον Ντε Καμάργκο.
 
 
 

Μία αλλαγή από τον Ίνγκεμπριγκτσεν
Σε σχέση με το παιχνίδι του προηγούμενου γύρου με την Νόρκεπινγκ, ο τεχνικός της Ρόσενμποργκ, Κάρε Ίνγκεμπριγκτσεν, αναμένεται να προβεί σε μόνο μία αλλαγή σύμφωνα με όσα μας ανάφερε Νορβηγός δημοσιογράφος. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτική λόγω… πολλών προβλημάτων (διαβάστε ΕΔΩ). Τη θέση θα πάρει ο νεαποκτηθείς Λάρσεν Κουαρασέ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια της ομάδας το περασμένο Σάββατο (23/07) στο παιχνίδι πρωταθλήματος (17η αγωνιστική) με την Χάουγκεσουντ. Ο σχηματισμός της Ρόσενμποργκ θα είναι 4-3-3. Η τετράδα της άμυνας θα είναι – από δεξιά στα αριστερά– οι Σβένσον, Έιγιολφσον, Ρεγκίνιουνσεν και Σκιέλβικ.  Στο κέντρο θα είναι ο Κονράτσεν, ενώ στα αριστερά του θα κινείται ο Γένσεν και δεξιά του ο Γένσεν Μίτζο. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γκίτκγερ και στα χαφ θα είναι οι Χελάντ (δεξιά) και ντε Λάνλαϊ (αριστερά).