Ένα εκατομμύριο σ' ένα χρόνο!

Οι πωλήσεις των Ίσμα Γκονσάλβες (καλοκαίρι 2015), Γκεόργκι Αμπουρτζάνια (Γενάρη 2016) και Κωνσταντίνου Λαΐφη (καλοκαίρι 2016), έφεραν στο ταμείο της Ανόρθωσης πέραν του ενός εκατ. ευρώ.
 
Και οι τρεις ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από την ομάδα της Αμμοχώστου ως ελεύθεροι και πωλήθηκαν αφήνοντας ζεστό χρήμα σε μια εποχή δύσκολη για τα οικονομικά της εταιρείας.
Το «κόλπο» με Ίσμα
Ο Ίσμα Γκονσάλβες έπαιξε ως δανεικός στην «Κυρία» το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ακολούθως η Ανόρθωση αγόρασε τα δικαιώματά του για 200 χιλιάδες ευρώ, και πριν στεγνώσει το μελάνι της μεταγραφής τον πούλησε στη Σαουδική Αραβία έναντι 350 χιλιάδων ευρώ. Έξι μήνες μετά ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ως ελεύθερος.
Το deal για Λαΐφη
Η Ανόρθωση κατάφερε να πουλήσει το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο στην τιμή που προνοούσε η ρήτρα αγοράς του (600 χιλιάδες ευρώ).
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου έκανε υπομονή απορρίπτοντας τις προσφορές Αούστριας Βιέννης και ΑΕΚ Αθηνών, οι οποίες δεν ήταν ικανοποιητικές.
 
Η πρόταση του Ολυμπιακού κάλυπτε οικονομικά την Ανόρθωση και αγωνιστικά τον ποδοσφαιριστή (ήξερε εξαρχής ότι θα πάει δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης) και οι 500 χιλιάδες ευρώ, συν μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στους Ομίλους του Champions Leaque και ποσοστό μεταπώλησης που προνοεί η συμφωνία, καθιστούν το πακέτο μεταγραφής κερδοφόρο για τους κυανόλευκους.
Η ιδιαιτερότητα με Αμπουρτζάνια
Το ότι ο Γκεόργκι Αμπουρτζάνια πωλήθηκε από την Ανόρθωση στην Ταραγόνα για 60 χιλιάδες και έξι μήνες αργότερα η Σεβίλλη πληρώνει πέραν των δύο εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει δεν αποτελεί σφάλμα της Ανόρθωσης.
 
Ο Γεωργιανός μέσος θα έμενε ελεύθερος από την ομάδα της Αμμοχώστου το καλοκαίρι που διανύουμε και θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Κύπρο χωρίς να πάρει ούτε σεντ η Ανόρθωση.
 
Η «Κυρία» πήρε τη σωστή απόφαση παραχωρώντας τον μεν σε προσιτή τιμή (60 χιλιάδες ευρώ), βάζοντας όμως ποσοστό μεταπώλησης 15%, το οποίο αποδεικνύεται σήμερα «χρυσοφόρο». Η μεταγραφή του Γεωργιανού μέσου από την Ταραγόνα στη Σεβίλλη θα κυμανθεί, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης στα δύο εκατ. ευρώ, με την Ανόρθωση να επωφελείται ένα ποσό κοντά στις 250 χιλιάδες.
 
Πάει Τουρκία ο Ντλοβού
Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι επαφές για παραχώρηση του Ντίνο Ντλοβού στην Αντάλιασπορ. Η μεταγραφή είχε «παγώσει» προσωρινά λόγω του πραξικοπήματος στην Τουρκία, εντούτοις το νερό μπήκε (ξανά) στο αυλάκι και ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα.
 
Όπως ενημέρωσε ο ίδιος με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα ταξιδέψει στην Τουρκία γεγονός που αποδεικνύει πως σύντομα θα προκύψουν εξελίξεις. 
 
Οι μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Ανόρθωσης
Η πρώτη πώληση της ομάδας της Αμμοχώστου ήταν ο Μάικ Ομπίκου. Δόθηκε το 1992 στην Φέγενορντ που έδωσε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια στην «Κυρία» για να τον εντάξει στη δύναμή της. Η Ανόρθωση, για 200.000 λίρες πώλησε τους Τιμούρ Κετσπάγια και Ίλιαν Κυριάκοφ στις ΑΕΚ (1994) και Αμπερτίν (1996) αντίστοιχα.
Το 1997 η Ανόρθωση έδωσε στον Ολυμπιακό Πειραιώς τον Σίνισα Γκόγκιτς, με αντίτιμο 750.000 δολάρια. Εκείνη τη χρονιά δόθηκε και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από την Ένωση στον Ηρακλή. Από τις ξεχωριστές περιπτώσεις παικτών που μεταπήδησαν στην Ελλάδα ήταν οι Γιαννάκης Οκκάς και Γιώτης Εγκωμίτης, οι οποίοι δόθηκαν το 2001 ως «πακέτο» στον ΠΑΟΚ έναντι περισσότερων από 1,5 εκατ. λιρών. Το 2004, ο Νόρτιν Βόουτερ έγινε κάτοικος Παιανίας (συμπαίκτης με τον Χαραλαμπίδη στον Παναθηναϊκό) με την Ανόρθωση να εισπράττει 130 χιλιάδες λίρες. 

Η πιο συμφέρουσα πώληση στην ιστορία της Ανόρθωσης και δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου επιτεύχθηκε το 2013 με την ομάδα της Αμμοχώστου να κάνει δεκτή τη δελεαστική πρόταση των 1,6 εκατ. ευρώ για τον Ρικάρντο Λαβόρδε, τον οποίο παραχώρησε στη ρωσική Κρασνοντάρ.