Ιντιάκεθ: «Θα δώσουμε απάντηση στο γήπεδο»

Στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου ενόψει του αυριανού (27/7) Ευρωπαϊκού αγώνα προέβηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιντιάκεθ με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Χόρχε Λαρένα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, αντιλαμβάνεται το μέγεθος δυσκολίας που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του αλλά δεν παύει να είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους.
Αυτούσια τα λόγια του Ιμανόλ Ιντιάκεθ:
«Είναι μια σημαντική πρόκληση για εμάς, με μια από τις καλύτερες ομάδες της κλήρωσης. Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους, ψάχνουμε την ευκαιρία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη φιλοδοξία τα παιχνίδια. Υπάρχει μια ακόμα προπόνηση, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμόλεπομοι και όποιοι επιλεγούν θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό».
Ο τεχνικός της ΑΕΚ τονίσε ότι μοναδικός στόχος είναι η νίκη και θα το παλέψουν σαν ομάδα.
 
«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα εστιάσουμε στο πρώτο παιχνίδι μόνο. Με μηδέν παθητικό θα είναι το ιδανικό. Στα νοκ άουτ παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις το μηδέν στην έδρα σου ωστόσο επαναλαμβάνω ότι μοναδικός στόχος είναι να κερδίσουμε. Η Σπαρτάκ έχει ποιοτικούς παίκτες, υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστών. Όλοι είναι ικανοί για να αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να παλέψουμε στο παιχνίδι σαν ομάδα, αν τα καταφέρουμε θα είναι μέσα από την ομαδική λειτουργία και όχι μέσω των μονάδων αφού σε μονάδες υπερτερεί η Σπαρτάκ. Δεν είναι εύκολο αλλά θα το προσπαθήσουμε».
 
Όσο αφορά τις δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή ότι αν η ομάδα του παίξει σύμφωνα με τις δυνάμεις της δεν θα έχει πρόβλημα για να κερδίσει, ο Ιμανόλ Ιντάκεθ αναφέρει:
«Προτιμώ να μιλήσουμε στο γήπεδο».
 
Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και αν αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα:
«Δεν είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο, αυτό που ξέρω είναι ότι θα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε».
 
Για τον βαθμό επικινδυνότητας από ορισμένους ποδοσφαιριστές της αντιπάλου: 
«Για να παίζεις στην Σπαρτάκ σημαίνει είσαι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Εμείς κοιτάζουμε την Σπαρτάκ σαν ομάδα και για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι θα πρέπει να τα πάμε καλύτερα από τον αντίπαλο μας σαν ομάδα».
 
Όσο αφορά τον Λαμπάν: 
«Δεν είναι απόλυτα έτοιμος, στον επαναληπτικό στην Ρωσία θα είναι 100% έτοιμος».
Xόρχε Λαρένα, ποδοσφαιριστής ΑΕΚ
 
Σχετικά για τις καιρικές συνθήκες, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αναφέρει: 
«Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιοδήποτε συνθήκες. Απ’ την στιγμή που θα παίξουμε η ώρα 18:00, θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στις 18:00».
 
Εάν αποτελούν πλεονέκτημα τα τέσσερα παιχνίδια φέτος πριν τον Γ’ Προκριματικό: 
«Νομίζω για εμάς είναι καλύτερα που έχουμε τέσσερα παιχνίδια. Πέρσι μπήκαμε από τον Γ’ Προκριματικό ωστόσο παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ, την Μπορντό. Φέτος είναι διαφορετικό, έχουμε το ίδιο γκρουπ παικτών και η ομάδα θα είναι έτοιμη. Σαφέστατα και είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος ωστόσο παίζουμε στην έδρας μας, θέλουμε τον κόσμο μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη».