«ΥπΕξ» του ψευδοκράτους: Τα ΟΗΕ αγνοούν πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες πλευρές

Το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έλαβε απόφαση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ “αγνοώντας ότι υπάρχουν δύο ίσες πλευρές στην Κύπρο και ζήτησε έγκριση μόνο από την ελληνοκυπριακή πλευρά”. Κάλεσε δε, τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών να τερματίσουν αυτή την “λανθασμένη και μονόπλευρη” συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην απόφαση για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ελληνοκυπριακή “διοίκηση” αναφέρεται ως Κυπριακή Κυβέρνηση, γεγονός σημειώνει, “που δεν αντανακλά τις πραγματικότητες στο νησί και δεν είναι αποδεκτό από την τουρκοκυπριακή πλευρά”.

Περαιτέρω, ισχυρίζεται ότι η ελληνοκυπριακή “διοίκηση” δεν έχει καμία εξουσία στον Βορρά κι ότι η μόνη εξουσία στην βόρεια Κύπρο είναι το ψευδοκράτος που εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους.
Τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση, ότι η επίτευξη μιας αποδεκτής, δίκαιης και διαρκούς λύσης στο νησί δεν είναι δυνατή εφόσον μόνο μια από τις ίσες πλευρές αναγνωρίζεται ως κράτος και η άλλη ως κοινότητα.

Ακόμη το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών, αναφέρει ότι είναι σοβαρή έλλειψη στην απόφαση, η μη αναφορά για την βούληση των δύο ηγετών να φθάσουν σε λύση μέχρι το τέλος του 2016.

Σημειώνει ωστόσο, ότι είναι θετικό στην απόφαση, η αναφορά για το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στις διαπραγματεύσεις. Αναφέρει ότι η έκκληση για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να απευθύνεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, κι όχι στην τουρκοκυπριακή που είναι αποφασισμένη να κάνει οτιδήποτε δυνατόν γι αυτό.

Το λεγόμενο υπεξ αναφέρει επίσης ότι οι ισχυρισμοί για παράβαση της στρατιωτικής θέσης στην νεκρή ζώνη θα πρέπει να απευθύνονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη, σημειώνει, “τις πανεπιστημιακές δραστηριότητες και τις παραβιάσεις καζίνο στην Πύλα”.

Σε σχέση με την αποναρκοθέτηση, σημειώνει ότι υπάρχει εισήγηση από την τουρκοκυπριακή προς την ελληνοκυπριακή πλευρά που ακόμα δεν έχει δώσει απαντήσεις.

Το “υπεξ” αναφέρεται ακόμη στην λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας να τους δώσει την θέση που τους ανήκει.

Πηγή: ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν με βαλλιστικό πύραυλο και drone
Τουλάχιστον 4 νεκροί από τον τυφώνα «Έλεν» σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
«Είσαι αληθινός φίλος της Τουρκίας»-Τα τηλεφωνήματα και τα SMS που έκαψαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης
Έξι μήνες διορία δίνει η Κομισιόν σε Τουρκία και Γερμανία να τα βρουν για το ντονέρ κεμπάπ
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron