ΗΠΑ: Στη σκιά των αποκαλύψεων του WikiLeaks το συνέδριο των Δημοκρατικών

  Άρχισε το συνέδριο των Δημοκρατικών των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με τη συμμετοχή 5.000 αντιπροσώπων, και στο οποίο αναμένεται η Χίλαρι Κλίντον να λάβει και τυπικά το χρίσμα ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
 
Το Συνέδριο, ωστόσο, επισκίασαν οι αποκαλύψεις από τον ιστότοπο WikiLeaks, μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος. Μέσα από τα συγκεκριμένα email, διαφαίνεται η πρόθεση υπονόμευσης της υποψηφιότητας Σάντερς, από την ηγεσία του κόμματος, υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον. Με αποδοκιμασίες απαντούσαν οι υποστηρικτές του Μπένρι Σάντερς κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα της Χίλαρι Κλίντον, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Δημοκρατικών.
 
Οι αντιδράσεις του κόσμου επικράτησαν ακόμα και όταν ο Σάντερς ζήτησε  τη στήριξη της Χίλαρι Κλίντον.
 

O Μπράιαν Φάλον, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον απάντησε ότι «το αποτέλεσμα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών δεν αποφασίστηκε από σκόρπιες σκέψεις, ανταλλαγές email της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών (DNC). Αποφασίστηκε από τις ψήφους όλων των Δημοκρατικών και των Ανεξαρτήτων, που μετείχαν στις διαδικασίες τους τελευταίους αρκετούς μήνες».
 
Η Εθνική Επιτροπή Δημοκρατικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη από τον Μπέρνι Σάντερς για τα «απαράδεκτα σχόλια» που καταγράφονται στα email.
Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους: «Είμαι σίγουρος ότι, οδεύοντας προς το Νοέμβριο, θα είμαστε μία ενωμένη ομάδα. Είναι αδικαιολόγητο να αφήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ να καταστρέψει την ιστορία των ΗΠΑ.»
 
Ο ίδιος ο Σάντερς έστειλε μήνυμα στους υποστηρικτές του να μην σαμποτάρουν τις εργασίες του συνεδρίου.
 
Από τη Φιλαδέλφεια ο ανταποκριτής του euronews, Στέφαν Γκρόμπε, ανέφερε ότι ο Μπέρνι Σάντερς έχει μετακινηθεί στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. "Όχι και τόση κομματική ενότητα!"
 
Πρώτη γυναίκα υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ
Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία ελπίζει να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα και να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στην αμερικανική προεδρία, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.
 

Στην εσωκομματική διαδικασία, η Κλίντον βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θεαματική και απροσδόκητη επίδοση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος κάλεσε νωρίτερα σήμερα τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.

 


 
 
ΠΗΓΗ: euronews
 

Δειτε Επισης

Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου από τον ΟΗΕ-«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν με βαλλιστικό πύραυλο και drone
Τουλάχιστον 4 νεκροί από τον τυφώνα «Έλεν» σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα
«Είσαι αληθινός φίλος της Τουρκίας»-Τα τηλεφωνήματα και τα SMS που έκαψαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης
Έξι μήνες διορία δίνει η Κομισιόν σε Τουρκία και Γερμανία να τα βρουν για το ντονέρ κεμπάπ