Προσλήψεις ιατρών στην Πάφο εξήγγειλε ο Παμπορίδης

  Προσλήψεις ιατρών και άλλα μέτρα, με τα οποία ευελπιστεί σε οριστική επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα νοσοκομεία της επαρχίας Πάφου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.
 
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με τα προβλήματα που ανέκυψαν στην επαρχία Πάφου από τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς και του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, κατόπιν σχετικών επισκέψεων του Υπουργού στα δύο νοσοκομεία και διαβούλευσης με τους διευθυντές των δυο νοσοκομείων, αλλά και με τους γιατρούς, τόσο του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, όσο και με τους γιατρούς της Καρδιολογικής και της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, και έχοντας υπόψη τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από τις τοπικές αρχές της Πόλης Χρυσοχούς, προέβη σήμερα στη λήψη των κάτωθι αποφάσεων:
 
  • Προσλαμβάνεται άμεσα ένας Ειδικός Παθολόγος, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, και θα εκτελεί καθήκοντα που θα του ανατεθούν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.
  •  Προσλαμβάνεται άμεσα ένας Ειδικός Καρδιολόγος, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και θα εκτελεί καθήκοντα Ειδικού Καρδιολόγου.
  •  Η επιτήρηση του Θαλάμου Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς τίθεται υπό την επιστημονική διεύθυνση και εποπτεία της επικεφαλής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δρος Γεωργίου, η οποία και θα έχει το γενικό πρόσταγμα για την εύρυθμη λειτουργία του Θαλάμου Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.
  •  Προωθείται άμεσα η αγορά υπηρεσιών οδηγών ασθενοφόρων, ούτως ώστε να συμπληρωθούν πλήρως όλες οι βάρδιες, με σκοπό την μεγιστοποίηση της χρήσης των τεσσάρων ασθενοφόρων που υποστηρίζουν το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.
  •  Προωθείται άμεσα με αγορά υπηρεσιών χημείου, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς κατά τις ώρες που το Χημικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν δύναται να λειτουργεί, ούτως ώστε να καλύπτονται και να υποστηρίζονται πλήρως, τόσο το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) όσο και ο Θάλαμος Εσωτερικής Νοσηλείας, σε ανάγκες βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων, καθ’ όλο το 24ωρο.
  •  Προωθείται άμεσα, διά της μεθόδου της αγοράς υπηρεσιών, η κάλυψη ακτινολογικής υποστήριξης του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς κατά τις ώρες που το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν δύναται να λειτουργεί, ούτως ώστε να καλύπτονται και να υποστηρίζονται πλήρως, τόσο το ΤΑΕΠ, όσο και ο Θάλαμος Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, καθ’ όλο το 24ωρο.
  •  Ενισχύεται άμεσα το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με έναν γιατρό σε πρώτο στάδιο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ειδικά κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.
  •  Προσλαμβάνεται Ειδικός Ενδοκρινολόγος, ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει μερικώς τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.
 
Οι ως άνω αποφάσεις, οι οποίες υλοποιούνται άμεσα, δεν αποτελούν οριστικές λύσεις για τα νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, αλλά πρώτα αναγκαία βήματα αντιμετώπισης των προβλημάτων που κρίνονται ως ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τη μελέτη όλων των ειδικοτέρων ζητημάτων τα οποία άπτονται της λειτουργίας των δύο νοσηλευτηρίων, ώστε να προβεί στην επαναξιολόγηση της όλης κατάστασης, προκειμένου να προχωρήσει με κινήσεις οι οποίες θα αντιμετωπίζουν μεσομακροπρόθεσμα όλα τα λειτουργικά προβλήματα των δύο νοσοκομείων.
 

Δειτε Επισης

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία