Συνέλαβαν 16χρονο συνεργό του μακελάρη του Μονάχου

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε δεκαεξάχρονο Αφγανό, φίλο του δράστη της επίθεσης στο Μόναχο, καθότι υπάρχουν στοιχεία ότι αν και γνώριζε τα σχέδιά του για τη διάπραξη του εγκλήματος, δεν ενημέρωσε τις αρχές, προκειμένου να αποτραπεί το μακελειό.
 
Η αστυνομία θεωρεί επίσης ότι ο δεκαεξάχρονος πιθανόν να διαδραμάτισε  κάποιο ρόλο στο χάκινγκ λογαριασμού του Facebook,  μέσω του οποίου ο δράστης προσπάθησε να προσελκύσει νεαρούς στο εστιατόριο του εμπορικού κέντρου του Μονάχου, από όπου ξεκίνησε το φονικό.
 
Υπάρχουν υποψίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι ο συλληφθείς είναι ενδεχομένως, σιωπηλός συνεργός στην επίθεση.
 
«Υποψιαζόμαστε ότι το αγόρι αυτό γνώριζε την προετοιμασία αυτής της ενέργειας» πριν διαπραχθεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας και συμπληρώνεται: «Υπάρχουν υποψίες ότι ο 16χρονος είναι πιθανόν σιωπηλός συνεργός στην επίθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
 
Ο έφηβος παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του φίλου του, αλλά συνελήφθη τελικά χθες, Κυριακή, όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης υπέπεσε σε αντιφάσεις.
 
Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία εντόπισαν στο σπίτι του μακελάρη αποδείξεις που δείχνουν ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και έναν χρόνο.
Οι ανακριτικές αρχές δεν στάθηκε δυνατό να ανακρίνουν τους γονείς του δράστη. Το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου από τον ΟΗΕ-«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν με βαλλιστικό πύραυλο και drone