Κλειδώνει για το Σάββατο η σύνοδος του Συμβουλίου των Αρχηγών

Γι’ αυτό το Σάββατο 30 Ιουλίου φαίνεται τελικά να κλειδώνει η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η συζήτηση για την ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και η ενημέρωση των κομμάτων για το Κυπριακό.
 
Το Συμβούλιο των αρχηγών συνέρχεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Σάββατο, καθότι λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων των αρχηγών των κομμάτων(σ.σ. θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στο Συνέδριο των Αποδήμων) δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια συνεδρίας του Σώματος μεθαύριο Τετάρτη 27 του μήνα, όπως αρχικά προγραμμάτισε το Προεδρικό.
Νίκος Αναστασιάδης και αρχηγοί των κόμματων θα συζητήσουν, τόσο την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και τις εισηγήσεις-προτάσεις των κομμάτων τους για επανακαθορισμό του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.  Από πλευράς Κυβέρνησης, έπειτα και από την ολοκλήρωση της μελέτης των προτάσεων των κομμάτων, εκφράζεται η πεποίθηση πως είναι εφικτή η εξεύρεση συγκλίσεων, οι οποίες να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του Σώματος.   
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα κόμματα αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεδομένου και του γεγονότος ότι την Παρασκευή ολοκληρώνεται ο κύκλος των εντατικών συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντηση της Παρασκευής θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, καθότι επί τάπητος θα τεθούν το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά και το εδαφικό. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται εξάλλου να προβούν σε σφαιρικότερη ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές