Περιμένει τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ για να τοποθετηθεί η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ θα μελετήσει τα νομοσχέδια που αναμένεται να παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, αναφορικά με το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, με τον Πρόεδρό του κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να κατατεθούν εκ μέρους της ΕΔΕΚ βελτιωτικές προτάσεις, εφόσον χρειαστεί.

Μιλώντας το πρωί, στα γραφεία του κόμματος, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΕΒ, ο κ. Σιζόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση του κ. Παμπορίδη να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι «θα περιμένουμε να έχουμε στα χέρια μας τα νομοσχέδια, να τα μελετήσουμε και να εκφράσουμε την τελική μας άποψη, εάν και κατά πόσο είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους, αν είναι κάτι με το οποίο διαφωνούμε ή ενδεχομένως αν χρειάζονται οποιεσδήποτε περαιτέρω βελτιώσεις με προτάσεις τις οποίες εμείς θα καταθέσουμε».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης, στο Προεδρικό, η ΕΔΕΚ εξέφρασε καταρχήν κάποιες επιφυλάξεις, αν και κατά πόσο το Υπουργείο είναι έτοιμο αυτή τη στιγμή, στη βάση συγκεκριμένων παραμέτρων, να καταθέσει αυτά τα δύο νομοσχέδια.

Πάντως ΕΔΕΚ και ΟΕΒ ανέφεραν ότι στο ΓΕΣΥ διατηρούν διαφορές στην προσέγγιση και όχι επί της ουσίας, με τον κ. Σιζόπουλο να διαπιστώνει πως υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση.

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση, οι δυο πλευρές συζήτησαν επίσης θέματα οικονομικής ανάκαμψης και στήριξης των επιχειρήσεων.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΟΕΒ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χρίστο Μιχαηλίδη, για την εποικοδομητική συνάντηση, λέγοντας πως o διάλογος θα συνεχίσει σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μπορεί να βοηθήσει τις δύο πλευρές για τη διαμόρφωση θέσεων που θα βοηθήσουν στην επίλυση σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Συνέχισε, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές διατηρούν σε μεγάλο βαθμό παρόμοιες απόψεις, όσον αφορά την προοπτική ενίσχυσης των δράσεων για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας και κυρίως τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε, εξάλλου, ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα ώστε να ξεκινήσει μια σταδιακή αναθέρμανση της οικονομίας, αρχίζοντας κυρίως από το εσωτερικό. Είπε ότι αυτά θα προωθηθούν με κοινή πρωτοβουλία των δύο προς την πλευρά της Κυβέρνησης.

Για το ΓΕΣΥ είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά και περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση, κατανόηση και ενδεχομένως για ανταλλαγή εμπειριών για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινής θέσης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης έναρξης εφαρμογής του ΓΕΣΥ σε στάδια και «με την αξιοποίηση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

Είπε ότι αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης, τόσο σε όσους συμπολίτες έχουν αλλά πολύ περισσότερο όμως σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η συνεχής συζήτηση και διάλογος θα είναι προς όφελος της πατρίδας μας, κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι συμφωνούν στα πλείστα θέματα που έχει καταθέσει η ΕΔΕΚ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στο ΓΕΣΥ τα δύο μέρη έχουν, όχι διαφορές ουσίας, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις.

Έχουμε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο για μια συνεχή επικοινωνία για να διασφαλίσουμε την καλή επικοινωνία και την κατανόηση των θέσεων, με στόχο το καλό του τόπου, κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron