Υγρασία, ποδήλατα, μπύρα 10 ευρώ και ο εξαιρετικός ζωγράφος (φώτο, βίντεο)

AΠΟΣΤΟΛΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline: Στέλιος Στέλιου

Πιο χαμηλές θερμοκρασίες από την Κύπρο, αλλά με αρκετή υγρασία. Πολύ ψηλές τιμές σε ποτό και φαγητό. Καλές συγκοινωνίες. Άνθρωποι που γουστάρουν τις αθλητικές ασχολίες. Αυτά είναι κάποια από τα πρώτα συμπεράσματα από την πρώτη βόλτα στο Τρόντχαϊμ.


Σε όλη τη διαδρομή, από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, ήταν έντονο το πράσινο και το υγρό στοιχείο.


Η δημοσιογραφική αποστολή, όπως και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, διαμένουν στο ξενοδοχείο «Clarion Hotel & Congress», το οποίο βρίσκεται ελάχιστα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του δήμου.


Ο αριθμός των οπαδών υπολογίζεται γύρω στους 50. Υπάρχει το ενδεχόμενο της καθόδου και μεμονωμένων οπαδών που ενδεχομένως θα επέλεξαν άλλη επιλογή παρά την ναυλωμένη πτήση. Πάντως, δύσκολα θα μεγαλώσει αισθητά ο αριθμός.


Αρκετή υγρασία
Ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, όμως δεν φαίνεται να έχει βροχές τουλάχιστον για σήμερα (25/07). Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 25 βαθμούς, αλλά υπάρχει ζέστη λόγω της έντονης υγρασίας, η οποία έγινε αισθητή μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου. Κάποια διαστήματα, όσο περνούσε η ώρα, φυσούσε δροσερός αέρας, κυρίως προς τις βραδινές ώρες. Πάντως, μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, δεν είχε ακόμη νυχτώσει. Εντελώς σκοτάδι αναμένεται να υπάρχει γύρω στις 12.


Ποδήλατα και περπάτημα
Με μια πρώτη ματιά διαπιστώσαμε ότι αρέσκονται στις αθλοπαιδιές. Παιδιά μαζεύονται και κάνουν σκέιτμπορντ – μάλιστα κάποιοι βιντεοσκοπούσαν και τις προσπάθειές τους.

Επίσης, διανύουν μπόλικα χιλιόμετρα με τα πόδια, κάνουν κανό, ενώ η χρήση ποδηλάτου είναι καλά εμπεδωμένη στους κατοίκους. Εξάλλου, υπάρχουν ειδικές λωρίδες τις οποίες χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες.


Από την περιδιάβασή μας στην πλατεία ξεχωρίσαμε και την προσπάθεια ενός ζωγράφου που με την βοήθεια σπρέι, βαμβακιού και ενός αναπτήρα φτιάχνει πανέμορφους πίνακες.

 

 
 

Επίσης, είναι ευδιάκριτο ότι πρόκειται για ακριβή χώρα. Για παράδειγμα αυτή η μπύρα στοιχίζει 10 ευρώ.