Τελικά μας ψεκάζουν; Η απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας

 Θεωρίες συνομωσίας ή η πραγματικότητα που μας κρύβουν; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται συχνά πυκνά σε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα των αεροψεκασμών. Κι όσο δεν υπάρχει επίσημη απάντηση, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται μια παραφιλολογία δίχως τέλος.

Η εφημερίδα «Πολίτης» σε σημερινό της δημοσίευμα απαντά στο εν λόγω ερώτημα δημοσιεύοντας το πόρισμα του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα.

Ενώπιον της Βουλής το ζήτημα

Το θέμα απασχόλησε το Υπουργείο Γεωργίας μετά από διάφορες καταγγελίες που έγιναν από τους βουλευτές Γιώργο Περδίκη των Οικολόγων και Κυριακό Χατζηγιάννη του ΔΗΣΥ, αλλά και του Πανίκου Χαμπά, Γενικού Γραμματέα της ΕΚΑ.

Ο Γιώργος Περδίκης έχει από χρόνια ασχοληθεί με το θέμα κάνοντας συχνά δηλώσεις και προειδοποιώντας για τους κινδύνους ενώ είχε εγγράψει σχετικό θέμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Ομοίως και ο Κυριάκος Χατζηγιάννης με ερώτηση στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου ζητώντας απαντήσεις αφού είχε αναφέρει τις επιπτώσεις από στην υγεία των πολιτών και τους κινδύνους για το περιβάλλον.
Τελευταίος ο Πανίκος Χαμπάς της ΕΚΑ έστειλε στον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη σχετική επιστολή και ζητούσε την διερεύνηση του θέματος μ ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην Επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής.Τελικά ο Υπουργός Γεωργίας ζήτησε έρευνα από τεχνοκράτες.

Το πόρισμα του Υπουργείου Γεωργίας

Σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας που διενέργησε το Τμήμα Γεωργίας δεν μας ψεκάζουν. Μετά από έρευνες η επιτροπή τεχνοκρατών που διόρισε ο Νίκος Κουγιάλης κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται απλά για μια παραφιλολογία που αναπτύχθηκε μεταξύ των πολιτών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε για την υγεία μας, ούτε για το περιβάλλον.

Έτσι δημιουργούνται οι άσπρες λωρίδες

Οι άσπρες λωρίδες που συχνά πυκνά βλέπουμε στο πέρασμα των αεροπλάνων προέρχονται από τη συμπύκνωση αερίων εξάτμισης κινητήρων των αεροσκαφών.

Τα αέρια εξερχόμενα από το αεροπλάνο ψύχονται και δημιουργούν παγοκρυστάλλους που δημιουργούν τις άσπρες λωρίδες. Μάλιστα η επιτροπή των τεχνοκρατών καλεί τον Υπουργό Γεωργίας να ενημερώσει για τα αποτελέσματα τις έρευνας τους πολίτες για να μην ανησυχούν.
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ