Κι Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς του Μονάχου

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Από το αιματοκύλισμα υπάρχουν δέκα νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του μακελάρη, ο οποίος εικάζεται ότι αυτοκτόνησε, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Το ARD μετέδωσε ότι τα 8 θύματα του «χτυπήματος» είναι ηλικίας 14-21 ετών και μια γυναίκα 45 ετών.

Κλασσική περίπτωση αμόκ 

Ο δράστης της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο έδρασε μεμονωμένα και βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, ενώ τα κίνητρά του δεν σχετίζονται με το προσφυγικό ή με το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για «κλασική περίπτωση αμόκ», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εξηγώντας ότι και από τα ευρήματα της έρευνας στο σπίτι του δράστη προκύπτει ότι ο 18χρονος Ιρανογερμανός μελετούσε ανάλογες περιπτώσεις αμόκ και μαζικών δολοφονιών. «Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το θέμα των προσφύγων» ή με το Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο αξιωματούχος και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ασφάλειας για να μην κυκλοφορεί κανείς κανονικά στο Μόναχο.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Απίστευτη υπόθεση στην Ελλάδα-Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του
Η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις, αλλά για να επιβιώσει
Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από σχολείο στο Λαύριο
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου