Η Λεμεσός ομορφαίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια

Στα πλαίσια της στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, η Λεμεσός διεκδίκησε και έλαβε έγκριση για συγχρηματοδότηση, έργων ύψους  22 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τους Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο,  της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020.
Στα έργα που προτάθηκαν από την τοπική περιλαμβάνονται η αποκατάσταση δημοτικών πολυκατοικιών στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου και αξιοποίηση τους για πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η δημιουργία στα ακίνητα του Δήμου στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ κέντρου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
 
 
Στις προτάσεις του Δήμου Λεμεσού για καινοτόμα έργα εντάσσονται τα λεγόμενα «πράσινα έργα» Πρόκειται για την χωροθέτηση διαδρόμων για περιπάτους στα θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της περιοχής, η αποκατάσταση του τ/κ κινηματογράφου και η μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Από την τοπική αρχή, στα πλαίσια της κατάθεσης εισηγήσεων προς τα ευρωπαϊκά ταμεία για χρηματοδότηση πρωτοποριακών έργων, που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους αποστολή και διάσταση, ξεχωρίζουν ο σχεδιασμός της πλατείας Ειρήνης κι η   διαμόρφωση και εμπλουτισμός άλλων πλατειών (και συγκεκριμένα αυτές του Συντάγματος, των Φιλελλήνων, της Αναγέννησης και Νίκου Ρούσου).Έχει προταθεί ακόμη στα έργα που θέλει να ολοκληρώσει ο Δήμος, η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, η επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη, όπως κι η  οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Δημοκρατίας / Αλεξανδρείας, όπως κι άλλες προσβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο. Στο κοινωνικό πρόγραμμα της τοπικής αρχής, προτείνεται η δημιουργία ενός Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων, αλλά κι η λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Γιάννης Κωστακόπουλος                  'a0kostakopoulosy@gmail.com
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα