Ήταν στην Τουρκία αλλά έμαθαν για το πραξικόπημα την επομένη οι Κύπριοι αθλητές

εΠερήφανο τον κυπριακό αθλητισμό έκαναν οι Κύπριοι μαθητές που ταξίδεψαν μέχρι την Τραπεζούντα για την μαθητική γυμνασιάδα την προηγούμενη εβδομάδα.  Ωστόσο η κυπριακή αποστολή είχε την ατυχία να είναι στην χώρα τις ώρες που εξελισσόταν το πραξικόπημα.

Πρόσωπο της αποστολής που απαρτιζόταν από 15 αθλητές και τους καθηγητές τους αναδείχθηκε αναμφισβήτητα ο 17χρονο Ηλίας Γεωργίου από τη Λάρνακα που κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή του ένα χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, τρία αργυρά μετάλλια σε δίζυγο, μονόζυγο και σύνθετο ατομικό και ένα χάλκινο μετάλλιο στον πλάγιο ίππο.

Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ online ο Ηλίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για όσα κατάφερε στην Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας ενώ δήλωσε πως το μεγάλο όνειρο τόσο του ιδίου, όσο και του προπονητή του Παναγιώτη Σσιππή είναι η εξασφάλιση εισιτηρίου για  τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Μετά τις επιτυχίες το… πραξικόπημα

Η κυπριακή αποστολή που συμμετείχε στη Γυμνασιάδα, είχε την ατυχία την προηγούμενη Παρασκευή να βρίσκεται στην Τραπεζούντα.
Ζητήσαμε από τον Ηλία Γεωργίου να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του μετά το πραξικόπημα. «Κοιμόμασταν και το μάθαμε το πρωί που ξυπνήσαμε. Υπήρχε φόβος ενώ μας είπαν πως μπορεί να ακυρωθούν οι αγώνες. Παρόλαυτα στην Τραπεζούντα δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο και οι αγώνες συνεχίστηκαν, αλλά υπήρχε αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας. Περισσότερο ανησυχούσαν οι δικοί μας στην Κύπρο που μας έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνο».

Τελικά όπως μας είπε ο Ηλίας η αποστολή μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επέστρεψε στην Κύπρο με πτήση από την Τραπεζούντα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αθήνα με τελικό σταθμό την Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»