Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Γερμανία - Στους εννιά οι νεκροί (video)

Συναγερμός σήμανε στο Μόναχο έπειτα από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Olympia της πόλης. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής και απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ διακόπηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις και δρομολόγια μέσων μεταφοράς. Το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βαυαρία επιβεβαιώνει τον θάνατο 9 ανθρώπων, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. 
 
Στους 10 ανέρχονται την ίδια ώρα οι τραυματίες
 
Αρχικά υπήρχαν υποψίες ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστικών, ωστόσο αργότερα η αστυνομία του Μονάχου διέψευσε την πληροφορία. 
 
Το πτώμα ενός άνδρα —ενδεχομένως του δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου— βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, μετέδωσε πριν από λίγο η Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR). Πάνω του είχε ένα κόκκινο σακίδιο και η αστυνομία του Μονάχου σχεδιάζει να πλησιάσει το πτώμα μόνο με ένα ρομπότ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν το σακίδιο αυτό περιέχει εκρηκτικά.
 
Η αστυνομία εντόπισε εξάλλου, το αυτοκίνητο των δραστών.
 
Η επίθεση φαίνεται να ξεκίνησε από ένα παρακείμενο κατάστημα των McDonalds και επεκτάθηκε στο εμπορικό κέντρο από τρεις κατά πάσα πιθανότητα ένοπλους.
 
Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι ένας εκ των δραστών αυτοκτόνησε επιτόπου με μια σφαίρα στο κεφάλι, ωστόσο η είδηση αυτή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

 Οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν κάπου κοντά καταφύγιο και να αποφύγουν όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.
 

Ειδικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, ενώ διακόπηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια μέσων μεταφοράς στην περιοχή του εμπορικού κέντρου κοντά στο Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου.

 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων έδειξαν δεκάδες ασθενοφόρα έξω από το εμπορικό κέντρο.
 
Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες, ενώ αποτελεί τόπο συνάθροισης αρκετών μεταναστών καθώς η γύρω περιοχή είναι συνοικία στην οποία διαμένουν αρκετοί ξένοι.
   
 

Στο μεταξύ οι Αυστριακές αρχές έχουν αποσταλεί μια μονάδα Ειδικών Δυνάμεων (Cobra) για την υποστήριξη της γερμανικής αστυνομίας στον απόηχο της επίθεσης στο Μόναχο.


Σύμφωνα με τον Konrad Kogler, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας της Αυστρίας, 42 πράκτορες της Cobra θα παρέχουν υποστήριξη στην αστυνομία του Μονάχου, ενώ και η Αυστρία προχώρησε σε ενίσχυση της εσωτερικής της ασφάλειας, μετά το περιστατικό.


Η EKO Cobra (Einsatzkommando Cobra) είναι η κύρια τακτική μονάδα αντιτρομοκρατικών ειδικών επιχειρήσεων της Αυστρίας . Δεν αποτελεί τμήμα της αυστριακής ομοσπονδιακής αστυνομίας, αλλά υπάγεται στον έλεγχο του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών.


Δειτε Επισης

Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου από τον ΟΗΕ-«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»