ΒΙΝΤΕΟ: Ο δράστης της επίθεσης φωνάζει «Είμαι Γερμανός»

«Είμαι Γερμανός» ακούγεται να φωνάζει ο δράστης της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου σε βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι ο δράστης χρησιμοποίησε υβριστική έκφραση για τους ξένους - «παλιοξένοι», σε ελεύθερη απόδοση -και ότι φορούσε στρατιωτικού τύπου αρβύλες.

 


 
Το Μόναχο κηρύχθηκε από την αρχή σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με τους πολίτες να καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν το σύστημα προειδοποίησης "Κatwarn" μέσω των smartphones. 

Παράλληλα, τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού για «πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών» στα νοσοκομεία της περιοχής, ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.


Στο Μόναχο μετέβησαν ειδικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ πάνω από την πόλη πετούσαν πολλά ελικόπτερα της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία επέβαιναν ελεύθεροι σκοπευτές. Την ίδια ώρα οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας έθεσαν την αστυνομία της σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, ειδικά για την προστασία μαζικών εκδηλώσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται απλά για «αντίδραση στα γεγονότα του Μονάχου».


Όλοι βρίσκονταν με το δάκτυλο στη σκανδάλη ενόψει του γεγονότος ότι η αστυνομία αρχικά είχε την λανθασμένη όπως αποδείχθηκε εντύπωση, ότι την επίθεση πραγματοποίησαν τρία άτομα, οπότε και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη όλων των δραστών. Τελικά όπως διεφάνη δράστης της επίθεσης ήταν ένας 18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος αμέσως μετά την επίθεση κι αφού δέχθηκε πυρά από την αστυνομία, αυτοκτόνησε.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν συγκάλεσε έκτακτη «συνάντηση (για τη διαχείριση της) κρίσης» της τοπικής κυβέρνησης, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στη Γερμανία.

 
Από την άλλη, το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.


Την ίδια ώρα και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη του Μονάχου να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας.
 

Η επίθεση πραγματοποιείται μια εβδομάδα αφότου 17χρονος αιτητής ασύλου τραυμάτισε επιβάτες τρένου στη Γερμανία σε μια επίθεση με τσεκούρι. Ο νεαρός είχε πέσει νεκρός από πυρά της Αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.



 

 
 
 

Δειτε Επισης

Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου από τον ΟΗΕ-«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»