Χριστόφιας: Ο ΔΗΣΥ να διαχειριστεί τις ενοχές του

Δίνει συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε χθες μεταξύ του ιδίου και του ΔΗΣΥ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Με σημερινή ανακοίνωση του ο Δημήτρης Χριστόφιας καλεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό να διαχειριστεί τις ενοχές του ως πολιτικός χώρος που στέγασε τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας του 1974.

Αυτούσια η δήλωση του Δημήτρη Χριστόφια
Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο επίπεδο που επέλεξε να πέσει. Ελπίζω ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το κόμμα του έναντι πολιτικών προσώπων και πολιτικών κομμάτων. Αν, παρ΄ελπίδα, δηλώνει υπερήφανος για τέτοιες συμπεριφορές σημαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, εξουδετερώνοντας κάθε ελπίδα για το μέλλον της Κύπρου.

Εύχομαι να καταφέρει κάποτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να διαχειριστεί τις ενοχές του ως ο πολιτικός χώρος που στέγασε πρωταγωνιστές της προδοσίας της Κύπρου με περισσότερη σύνεση την επόμενη φορά που κάποιος θα τολμήσει να το υποδείξει.

Στη χθεσινή μου ομιλία εξέφρασα την αγωνία μου και τις εκτιμήσεις μου για τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία και επιπλέον απηύθυνα έκκληση στους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί να σταματήσουν τα παιχνίδια και να επικεντρωθούν στο πώς θα υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, πέραν από την επαναβεβαίωση των συγκλίσεων που είχαμε επιτύχει.

Αυτή πρέπει να είναι η έγνοια του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ και όχι η προσπάθεια να βγουν από τη γωνιά με επιθέσεις ενάντια στο Χριστόφια. Εξάλλου η δική μου θητεία τελείωσε προ πολλού. Εύχομαι οι ίδιοι να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε η δική τους θητεία να μην τελειώσει ταυτόχρονα με το άδοξο τέλος της υπόθεσης της Κύπρου.
Ας επικεντρωθούν εκεί και ας κάνουν επιτέλους τα αναγκαία και ορθά βήματα.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας