Δια πυρός και …θρησκείας η διακυβέρνηση Ερντογάν

«Καταραμένοι»  και στιγματισμένοι για πάντα θα είναι τόσο οι πραξικοπηματίες όσο και οι οικογένειες τους, στην Τουρκία.  Το μένος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, και οι δηλώσεις του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης περί «νεκροταφείου καταραμένων προδοτών»  είναι ενδεικτικά του τι θα ακολουθήσει για τους ανθρώπους αυτούς, είτε ζωντανοί είναι είτε νεκροί. Θέλοντας να δώσει το μήνυμα της αιώνας καταδίκης, η κυβέρνηση Ερντογάν στέλνει το μήνυμα πως η «κατάρα» των πράξεων τους θα τους συνοδεύει ακόμα και μετά θάνατον. Εξάλλου, είναι εμφανές ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τη θρησκεία, για να φανατίσει και να δώσει το στίγμα της πιο σκληρής τιμωρίας στους αποστάτες.  «Το να είσαι πιστός στο Ισλάμ και στον Αλλάχ είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους μουσουλμάνους. Πράξεις που αντιβαίνουν στο Ισλάμ, καθιστούν κάποιον προδότη της θρησκείας και αυτό είναι μια κατάρα, ένα στίγμα που θα το φέρει αιωνίως, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του» ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online o Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού.
 
Ο κ. Κυριακού τόνισε ο Πρόεδρος Ερντογάν προειδοποιεί ότι  πιθανότατα οι νεκροί πραξικοπηματίες δεν θα τύχουν θρησκευτικής τελετής πριν την ταφή τους, και αυτό θεωρείται μεγάλη κατάρα για ένα μουσουλμάνο. Βάσει του Ισλάμ, αυτό σημαίνει ότι θα πάνε στην κόλαση και θα χάσουν τον παράδεισο. «Μέσα από αυτές τις ενέργειες, δημιουργείται η αντίληψη της αιώνιας καταδίκης τους», τόνισε ο κ. Κυριάκου. Πρόσθεσε, παράλληλα, πως ο κοινωνικός στιγματισμός θα βαραίνει για πάντα και τις οικογένειες των πραξικοπηματιών. Οι δικοί τους άνθρωποι θα θεωρούνται επίσης καταραμένοι και δεν θα έχουν την εκτίμηση των συμπολιτών τους, και αυτό συνιστά μια επιπρόσθετη κοινωνική πίεση γι αυτούς.
 
Προς θρησκευτικό ολοκληρωτισμό
Ο κ. Κυριακού. τόνισε πως ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε θρησκευτικό ολοκληρωτισμό. «Χρησιμοποιεί τη θρησκεία με έντεχνο τρόπο για να συγκεντρώσει τις εξουσίες στο πρόσωπο του. Η χώρα οδηγείται προς την προσωπική δικτατορία του Προέδρου της και αυτό επί της ουσίας είναι το μείζων πρόβλημα της Τουρκίας», πρόσθεσε. Ουσιαστικά, συμπλήρωσε ο κ. Κυριακού., στόχος του Ερντογάν είναι να έχει τη δυνατότητα, ως ο εκφραστής αυτού το θρησκευτικού ολοκληρωτισμού, να κηρύττει ως παράνομο και αντιθρησκευτικό, κάθε τι που θα έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις του. Και αυτό κάποια στιγμή θα προκαλέσει την αντίδραση του τουρκικού λαού.
Ήδη, πρόσθεσε, ο κόσμος έχει διχαστεί. «Από τη μια έχουμε την Ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν και από την άλλη μια κοσμική Τουρκία», η οποία στηρίζεται από κόμματα, τα οποία δεν επιθυμούν την αυστηρή εφαρμογή του ισλαμικού τρόπου ζωής για τη χώρα.  Όλη αυτή η κατάσταση δεν αποκλείεται να φέρει την έκρηξη στο μέλλον.
 
Θέλει να φέρει τη σαρία;
Σε συνάρτηση των πιο πάνω και με αφορμή τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα, ο κ. Κυριακού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να επιχειρήσει στο μέλλον την εφαρμογή της σαρίας στην Τουρκία. «Η θανατική ποινή είναι σημαντικό εργαλείο για την σαρία» κατέληξε ο Θεολόγος.
 
Σαρία είναι θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης, εμπνευσμένος από το Κοράνι, και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής γενικότερα. Πρόκειται για τη φωνή του προφήτη Μωάμεθ, την οποία ερμηνεύουν τέσσερις βασικές σχολές στον μουσουλμανικό κόσμο.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία