Σχεδόν οι μισοί από τα θύματα της Νίκαιας ήταν αλλοδαποί

Οι 38 από τους 84 ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας την 14η Ιουλίου ήταν αλλοδαποί, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής διπλωματίας τα θύματα ήταν υπήκοοι 19 χωρών: της Αλγερίας, της Γερμανίας, της Αρμενίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Εσθονίας, των ΗΠΑ, της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Μαδαγασκάρης, του Μαρόκου, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
 
Οπως διευκρίνισε το Κε ντ` Ορσέ, ο κατάλογος των τραυματιών δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά εάν συμπεριληφθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η επίθεση προκάλεσε θύματα μεταξύ υπηκόων συνολικά 29 χωρών.
 
Οι τραυματίες είναι δεκάδες και από αυτούς, οι 19 παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση πέντε ημέρες μετά την επίθεση, την οποία ο Γάλλος εισαγγελέας, Φρανσουά Μολέν, χαρακτηρίζει τρομοκρατική ενέργεια.
 
Η Νίκαια κατατάσσεται δεύτερη, πίσω μόνο από το Παρίσι, σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις τουριστών στη Γαλλία, τόσο Γάλλων όσο και ξένων.
 
"Να αναμένουμε κι άλλες επιθέσεις"

 Στο μεταξύ την άποχη ότι η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει περισσότερες επιθέσεις και άλλα αθώα θύματα εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς , τονίζοντας πως «χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή».
 
«Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική επικράτεια, έπειτα από την επίθεση στην Νίκαια.
 
«Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία