Προσοχή στους κινδύνους της αγοράς συστήνει η ΣΕΚ

Προσοχή συστήνει η ΣΕΚ στους καταναλωτές για τους κινδύνους που κρύβει η αγορά και καλεί τους αρμόδιους φορείς να εντείνουν τους ελέγχους.
 
Οι καταναλωτές, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της συντεχνίας, «πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοιες εποχές να υπάρχουν στην αγορά επιτήδειοι που θέλουν να αισχροκερδήσουν είτε τιμολογώντας σε ψηλές τιμές είτε προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες αμφιβόλου αξίας και ποιότητας».
 
Καλεί τους καταναλωτές «να εξετάζουν πολύ καλά το τι θα αγοράσουν, από πού θα το προμηθευτούν και σε ποια τιμή θα το πληρώσουν» καθώς και «να μην παραμελούν να κοιτάζουν τις ετικέτες που αναφέρουν την ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης των προϊόντων».
 
Σύμφωνα με την ΣΕΚ οι καταναλωτές θα πρέπει «να συγκρίνουν τιμές και να είναι καλά ενημερωμένοι αλλά και διεκδικητικοί, γιατί επαφίεται στους ίδιους να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους και τα πορτοφόλια τους».
 
«Όταν διαπιστώσουν πως θίγονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες είτε στα επαρχιακά γραφεία της ΣΕΚ σε όλες τις πόλεις, είτε στην τηλεφωνική γραμμή 1429», αναφέρεται.
 
Η ΣΕΚ «καλεί όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Κτηνιατρικές, Υγειονομικές, Προστασίας Καταναλωτή και Ανταγωνισμού), να εντείνουν τη μεταξύ τους δράση και συνεργασία και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις ώστε στην αγορά να φθάνουν προϊόντα ελεγμένα και ποιοτικά ασφαλή».
 
Με ανακοίνωσή τους, εξάλλου, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο σε σχέση ειδικότερα με το θέμα της αύξησης των τιμών σε φρούτα και λαχανικά.
 
“Την πλούσια βόρεια Ευρώπη θυμίζει η Λευκωσία, αλλά δυστυχώς για άλλο λόγο”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα, προσθέτοντας πως “οι τιμές φρούτων και λαχανικών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα να την πληρώνει και πάλι ο Κύπριος καταναλωτής”.
 
“Οι ιδιοκτήτες των φρουταρίων ρίχνουν την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών και προειδοποιούν ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν”, συνεχίζουν και συμπληρώνουν καλώντας “άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και αρχές να προβούν στον αναγκαίο έλεγχο τιμών, ώστε να προφυλαχθεί η τσέπη του Κύπριου πολίτη, που δεν ξέρει από που να κρυφτεί από τα συνεχή "χτυπήματα".
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά
ΥΠΑΝ: Σε πραγματικότητα μετατρέπεται το όραμα ισότιμης προσχολικής αγωγής
Παγκόσμια πρωτιά Κύπρου στη μακροβιότητα ατόμων με θαλασσαιμία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»