Οργή κατοίκων στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη στη Λεμεσό

«Στα δυο στενά» βρίσκεται η τοπική αρχή του Αγίου Αθανασίου αναφορικά με την αίτηση για έκδοση άδειας οικοδομής πολυκαταστήματος στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη. Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής απειλούν να καταγγείλουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε περίπτωση που συγκατατεθεί, ενώ οι επιχειρηματίες, έχοντας εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια είναι έτοιμοι να λάβουν δικαστικά μέτρα αν ο Δήμος αποφασίσει να εμποδίσει την ανάπτυξη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Αθανασίου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει επί του θέματος.
 
Η απόφαση  για έκδοση άδειας οικοδομής αφορά την ανέγερση Υπεραγοράς στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη. Από τους κατοίκους της περιοχής έχει ήδη κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφυγή με την οποία ζητείται ακύρωση της απόφασης της Υπουργικής Επιτροπής να αποδεχτεί την ιεραρχική προσφυγή που υποβλήθηκε εναντίον της άρνησης του Επαρχιακού Γραφείου Πολεοδομίας Λεμεσού να εκδώσει Πολεοδομική άδεια για ανέγερση της Υπεραγοράς και ακύρωση της έκδοσης Πολεοδομικής Άδειας που ακολούθησε από την Πολεοδομική Αρχή.
 

 
Πως επηρεάζονται οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι διατείνονται πως σε περίπτωση ανέγερσης της Υπεραγοράς, πέραν από τον ολοκληρωτικό εγκλωβισμό τους εντός των οδών,  θα επηρεαστεί αρνητικά η ποιότητα της ζωής τους, η ασφάλεια και η αγοραία αξία της περιουσίας τους. Πέραν αυτών θα αλλοιωθεί ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής.
 
Οι επηρεαζόμενοι με επιστολή που υπογράφουν ομαδικά κι απέστειλαν στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, πληροφορούν την τοπική αρχή  ότι σε περίπτωση έκδοσης άδειας οικοδομής από όλοι οι κάτοικοι θα κινηθούν νομικά ζητώντας ακύρωση της άδειας και την καταβολή μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων. Υπενθυμίζουν ακόμη πως σε περίπτωση οποιονδήποτε αρνητικών επιπτώσεων ή γεγονότων που θα συμβούν, ιδίως αν σχετίζονται με θέματα ασφάλειας, θα θεωρήσουν  υπεύθυνες τις αρμόδιες αρχές που θα έχουν εκδώσει όλες τις σχετικές άδειες για την κατασκευή της Υπεραγοράς.
Εν κατακλείδι οι διαμαρτυρόμενοι  αναφέρουν ότι η ανέγερση Υπεραγοράς στο συγκεκριμένο  τεμάχιο, και με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, είναι πράξη που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου και σαν τέτοια θα την αντιμετωπίσουν και θα την προβάλουν.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη καλούν τους δημοτικούς συμβούλους του Αγίου Αθανασίου να λάβουν απόφαση για την έκδοση οικοδομικής άδειας Υπεραγοράς, στη βάση της ευημερίας και ασφάλειας των δημοτών κι όχι της εξυπηρέτησης  ιδιωτικών συμφερόντων  μεγάλων εταιρειών.
 
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο