Διόρισαν Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας άνθρωπο που απεβίωσε

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αποφάσισε στη συνεδρία της στις 18 Ιουλίου 2016 τον διορισμό στη ζωτικής για την ασφάλεια πτήσεων και την ανάπτυξη των αερομεταφορών θέση του διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Φιλελεύθέρου", η επιλογή της ΕΔΥ είναι ο τέως αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος, Ιάκωβος Δημητρίου. Σύμφωνα με τις διαδικασίες, θα πρέπει να του γίνει πρόταση και να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την θέση. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι ο Ιάκωβος Δημητρίου απεβίωσε πριν από δυόμισι χρόνια.
 
Ναι, δεν είναι μαύρη φάρσα, δεν είναι υπερβολή. Πρόκειται για πραγματικότητα σε πνεύμα μαύρου κωμικοτραγικού θεάτρου που γράφεται μόνο στο πλαίσιο της διαδικασίας που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο της Δημόσιας Υπηρεσίας και με διαδοχικές αποφάσεις από το Ανώτατο και το Διοικητικό Δικαστήριο.

Κι αν ακούγεται απίστευτο ότι στις 18 Ιουλίου 2016 η ΕΔΗ αποφάσισε να διορίσει διευθυντή Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας τον μακαρίτη Ιάκωβο Δημητρίου που απεβίωσε αιφνιδίως το 2014, τότε πώς ακούγεται το ότι πρόκειται για διαδικασία διορισμού διευθυντή που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου 2005, πριν 11 χρόνια και δέκα μέρες;
 
Στα έντεκα χρόνια όλες οι αποφάσεις της ΕΔΥ για διορισμό έπεσαν με δικαστικές αποφάσεις. Γίνονταν νέες επιλογές από την ΕΔΥ, που και πάλι δεν άντεχαν στην κρίση του δικαστηρίου και ξανά από την αρχή. Γι’ αυτό και η απόφαση για διορισμό του μακαρίτη, έγινε με βάση τους υποψηφίους της διαδικασίας του 2005 και τα τότε προσόντα τους.
 
Πηγή: philenews-Γράφει Πέτρος Θεοχαρίδης
 
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού