Τους βγήκε... καρναβάλι η παρέλαση στα κατεχόμενα για την εισβολή

Είναι γεγονός ότι όλες οι παρελάσεις χαρακτηρίζονται από αναχρονιστικό κιτσαριό που παραπέμπει σε παλιότερες δεκαετίες. Η παρέλαση που πραγματοποιούσαν κάθε χρόνο στα κατεχόμενα κατά την επέτειο της Τουρκικής Εισβολής όχι μόνο δεν ξέφευγε από τον κανόνα αλλά ήταν τρανταχτό παράδειγμα!

Στην παρέλαση που πραγματοποιούσαν στην κατεχόμενη Λευκωσία εκτός από τον κατοχικό στρατό, παρήλαυναν με άρματα, πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη διάφορα ετερόκλητα σύνολα. Κατά καιρούς έχουν παρελάσει διάφορες παιδικές σχολές, σύνδεσμοι αυτοκινητιστών, go kart μέχρι και άλογα του ιπποδρόμου.

Η φετινή παρέλαση ήταν ακόμη πιο σουρεαλιστική αφού εξαιτίας των γεγονότων της 15ης Ιουλίου απαγορεύτηκε η συμμετοχή βαρέων αρμάτων και αεροσκαφών. Έτσι απέμειναν τα πεζοπόρα τμήματα και… οι άσχετοι. Στην παρέλαση συμμετείχαν ηλιακά αυτοκίνητα, κάποιες αντίκες, διπλοκάμπινα και διάφορα εξίσου άσχετα με την επέτειο τμήματα. Αυτοί που σίγουρα δεν συμμετείχαν ήταν οι θεατές αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν εξαιρετικά απογοητευτική.
  
 
 

Δειτε Επισης

Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ