Θέμα συλλογικών οργάνων εγείρουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ

  Θέμα μη επαρκούς σύγκλυσης των συλλογικών οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, με αποτέλεσμα τα μέλη τους να μην καθίστανται κοινωνοί στις λήψεις σημαντικών αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα επί των οποίων καλείται να τοποθετηθεί το ΔΗΚΟ, εγείρουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.
Όπως υποδεικνύουν, έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου  πραγματοποιήθηκε μόλις μια συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, κατά την οποία ο πρόεδρος του κόμματος ουσιαστικά απλώς ενημέρωσε για την προειλημμένη, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση στήριξης του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για την προεδρία της Βουλής. Ταυτοχρόνως, επισημαίνουν πως παρά τις συγκρινόμενες με άλλες πολιτικές δυνάμεις περιορισμένες απώλειες του ΔΗΚΟ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, που έδωσαν στο κόμμα τη δυνατότητα να αισθάνεται ως νικητής των εκλογών, δεν έτρεξε οποιαδήποτε διαδικασία αποτίμησης του αποτελέσματος. Κάτι που θα μπορούσε και έπρεπε να γίνει, όπως σημειώνουν, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την παράμετρο της καταγγελλόμενης μη ενημέρωσης και μη συζήτησης των θέσεων του ΔΗΚΟ επί σημαντικών ζητημάτων στα συλλογικά όργανα, ως κλασσικό παράδειγμα παρουσιάζεται από τους έχοντες την άποψη αυτή ο τρόπος χειρισμού και τελικής τοποθέτησης του ΔΗΚΟ επί του νομοσχεδίου για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.  Συναφώς, στελέχη του κόμματος εκφράζουν τη θέση πως διαφορετική ήταν η αρχική τοποθέτηση του ΔΗΚΟ επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και διαφορετικά η κοινοβουλευτική ομάδα ψήφισε τελικά στη Βουλή. Σημειώνεται πως με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ημερομηνίας 5 Ιουλίου 2016, ο Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλος του  Εκτελεστικού Γραφείου Αλέκος Τρυφωνίδης ζητούσε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου με θέμα τα νομοσχέδια που αφορούν την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και  τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. «Είναι δύο πολύ σημαντικά νομοσχέδια τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν στο Εκτελεστικό Γραφείο ώστε το κόμμα, να έχει ξεκάθαρη  θέση  και ενιαίο λόγο στα ΜΜΕ», ανέφερε στην επιστολή του ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Εξάλλου, ενόψει της αυριανής σύσκεψης αρχηγών των κομμάτων, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντικείμενο το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ),  στέλεχος του ΔΗΚΟ, μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, διερωτάτο με νόημα κατά πόσο δεν θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στο Εκτελεστικό Γραφείο προς διαμόρφωση σαφούς τοποθέτησης του κόμματος.  
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ