Ετοιμόρροπο πολυβολείο στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας

Δημόσιο κίνδυνο συνιστά η ύπαρξη ενός παλιού και εγκαταλελειμμένου πολυβολείου, στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας. Το συγκεκριμένο πολυβολείο, το οποίο εμφανέστατα είναι ετοιμόρροπο,  βρίσκεται σε σημείο απ’ όπου περνούν καθημερινά αρκετοί πολίτες, καθώς απέναντι ακριβώς υπάρχει πολυσύχναστη καφετέρια.  Περίοικος επικοινώνησε με το ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου για την επικινδυνότητα του εν λόγω πολυβολείου. «Η οροφή έχει σχεδόν υποχωρήσει και το πολυβολείο είναι έτοιμο να πέσει», ανέφερε, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο κινδύνου για τους περαστικούς.
 
 
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, το πολυβολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ληδήνης,  είναι το μόνο στην εντός των τειχών Λευκωσία που δεν έχει διορθωθεί από το υπουργείο Άμυνας. Άλλα δυο στην ίδια οδό καθώς επίσης και τρία ακόμα στην οδό Ερμού έχουν επιδιορθωθεί.
 
Πέραν αυτού, επιεικώς απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση των αρμοδίων, καθώς σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ίδιος τους τελευταίους οκτώ μήνες επικοινώνησε πολλές φορές με το αρμόδιο τάγμα, καλώντας σε άμεση επιδιόρθωση για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, προσκρούει σε ώτα μη ακουόντων. Η έλλειψη κονδυλίων είναι μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται από το λοχαγό του τάγματος. «Συχνά περνούν απ’ εδώ λοχαγοί και υπολοχαγοί για περιπολίες. Κάποιοι εξ αυτών, στους οποίους έθεσα το θέμα, μου απάντησαν πως όταν πέσει θα το διορθώσουν» μας ανέφερε ο πολίτης.
 
ΥΠΑΜ: Σύντομα οι εργασίες συντήρησης
 
Το θέμα θέσαμε ενώπιον του Υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαϊδη, ο οποίος βάσει ενημέρωσης του από το ΓΕΕΦ, μας ανέφερε ότι έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι για εργασίες συντήρησης του εν λόγω πολυβολείου, ενώ έχουν παραληφθεί και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Η καθυστερήσεις, πρόσθεσε, οφείλονταν στο γεγονός ότι αναμενόταν η σχετική έγκριση από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ 
 
 
 
 

 
ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΚΤΗΡΙΑ
Το θέμα πάντως, έφερε ξανά στο φως ερωτήματα σε σχέση με τα εγκαταλειμμένα, ετοιμόρροπα υποστατικά, τόσο στην ελεύθερη Λευκωσία όσο και εντός της νεκρής ζώνης.

 
ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΝΕΚΡΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σε ότι αφορά την εντός των τειχών ελεύθερη Λευκωσία, του θέματος επιλαμβάνεται ο Δήμος. Σε περίπτωση που ένα κτήριο κριθεί ετοιμόρροπο, το Δημαρχείο καλεί τους ιδιοκτήτες να τα επιδιορθώσουν, ενώ στην περίπτωση που δεν υπακούσουν , συνεργεία του Δήμου αναλαμβάνουν την διόρθωση των επικίνδυνων σημείων στέλνοντας στον ιδιοκτήτη το λογαριασμό.

 
Πιο πολύπλοκο γίνεται το πρόβλημα για τις περιπτώσεις που ετοιμόρροπα κτίρια βρίσκονται στη νεκρή ζώνη. Σύμφωνα με την Δημοτική Μηχανικό, Αγνή Πετρίδου, ο Δήμος έρχεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καλύπτει τα έξοδα επιδιόρθωσης των δημοτικών  συνεργείων που θα εργαστούν για το σκοπό αυτό. Αυτές  τις περιπτώσεις συνήθως εντοπίζουν περίπολα της ΟΥΝΔΙΚΥΠ,  τα οποία με τη σειρά τους ειδοποιούν τον δήμο Λευκωσίας για τα περαιτέρω.

Σε ότι αφορά τις διάφορες καφετέριες που ανοίγουν δίπλα στη νεκρή ζώνη, η κα Πετρίδου τόνισε ότι ο Δήμος δεν δίνει άδεια λειτουργίας, αν πρώτα δεν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες  (Επαρχιακή Διοίκηση και Υπουργείο Άμυνας)  ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από παρακείμενα εγκαταλελειμμένα κτήρια τα οποία βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης.
 
 

Δειτε Επισης

«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας