Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας η οποία διήρκεσε 4 ώρες και 40 λεπτά υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα για το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει απόψε για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν. Προεδρεύων στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα είναι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως συνέβη και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όπως συμβαίνει κατά κανόνα, ή αν θα υπάρξουν μόνο ανακοινώσεις της κυβέρνησης μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό NTV διερευνά όλους τους στρατιωτικούς δικαστές και εισαγγελείς της χώρας και έδωσε αναστολή εργασιών σε 262 από αυτούς,  μεταδίδει το Ρόϊτερς. Το NTV δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις, που αποτελούν μέρος μιας ευρείας εκκαθάρισης κρατικών θεσμών "με στόχο την εξάλειψη των υποστηρικτών της απόπειρας πραξικοπήματος".

Οπως μεταδίδει το Ρόϊτερς, ο μουσουλμάνος κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι βρισκόταν πίσω αυτό.

  

Δειτε Επισης

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού-Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς
Διπλωματικές πιέσεις σε Νετανιάχου-«Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τους πολέμους σε Γάζα και Λίβανο»
Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό-Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ
Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)