Χριστόφιας:  Οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι πρωτεργάτες του κακού στην Κύπρο

Σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Σε ομιλία του στην εκδήλωση «Καταδίκης, Μνήμης και Τιμής»  που οργάνωσε το σωματείο «Δίκωμο ‘74» ο κ. Χριστόφιας κατηγόρησε πως οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι πρωτεργάτες του κακού του 1974.

«Κάθε Ιούλη μας κάνουν και μαθήματα περί ενότητας. Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε πολλά και κατ’ επανάληψη mea culpa. Ποτέ όμως δεν ακούσαμε mea culpa για το πραξικόπημα που μας ξεσπίτωσε και μας σκόρπισε σε όλες τις ελεύθερες γωνιές του νησιού και άλλους στα πέρατα της οικουμένης», συμπλήρωσε ο κ. Χριστόφιας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο τέως πρόεδρος υποστήριξε πως τα διάφορα mea culpa στο τέλος τα κατάπιαν κι έβαλαν το χεράκι τους για την ανατροπή της κυβέρνησης της αριστεράς.

Παράλληλα ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε πως οι συγκλίσεις που πέτυχε στις συνομιλίες με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν άρεσαν ούτε στην τ/κ δεξιά, ούτε στον ΔΗΣΥ που αναθεώρησε στάση και απέσυρε κάθε στήριξη στις συγκλίσεις που πετύχε, και όχι μόνο. «Διαστρέβλωσε αυτές τις συγκλίσεις κατά κόρον, για να πετύχει στήριξη από άλλες, αντιομοσπονδιακές δυνάμεις, ώστε να μας ανατρέψει και να πετύχει να αναρριχηθεί στην εξουσία.»

Ο Δημήτρης Χριστόφιας κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ και για στήριξη στους τραπεζίτες που όπως είπε καταλήστεψαν την οικονομία και με συνεργό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δυνάμεις του Κέντρου οδήγησαν την Κύπρο στο κούρεμα και θυματοποίησαν απλούς πολίτες στο βωμό της σωτηρίας των τραπεζιτών.

«Αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική, δεν είναι μόνο κυπριακή. Είναι εισαγόμενη από την Ευρώπη. Είναι παγκόσμια», τόνισε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

ΔΗΣΥ:  Μαύρο χιούμορ να μιλά ο Χριστόφιας για «mea culpa»

Η απάντηση από την Πινδάρου δεν άργησε να έρθει. Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτηρίζει ως προκλητική φάρσα, να μιλά ο Δημήτρης Χριστόφιας για mea culpa.
«Ο Δημήτρης Χριστόφιας για μια φορά ακόμα κατά την προσφιλή συνήθεια του ΑΚΕΛ να “εξαργυρώσει” πολιτικά τις τραγικές μνήμες του Ιούλη», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει. «Ο άνθρωπος που εν ψυχρώ κατέστρεψε τη χώρα και βύθισε το λαό στη μιζέρια, ξεκινώντας από το φονικό στο Μαρί και φτάνοντας μέσα σε λίγους μήνες στη χρεοκοπία της Δημοκρατίας και την πρόσκληση στην Τρόϊκα, αντί να κρυφτεί βγαίνει με θράσος και προκαλεί εκθέτοντας και το κόμμα του».
«Είναι τουλάχιστον μαύρο χιούμορ να βγαίνει σήμερα ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας και να μιλά και να κρίνει για “mea culpa” των άλλων. Για το από χρόνια αναμενόμενο δικό του “mea culpa” ούτε λέξη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας